Endine laudamaja, mille sisemus meenutab paleed (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
countryliving.com
countryliving.com Foto: www.countryliving.com

Rootsi kosmeetikaettevõtte FACE Stockholm juhataja ostis New Yorki talukompleksi ja kujundas selle täpselt enda äranägemise järgi. Naise disainitud skandinaavialike mõjutustega küüni sisu ütleb kordades rohkem kui selle fassaad.

Elu farmis oli viimane asi, millest New Yorgi ja Rootsi vahel pendeldav Gun Nowak suutis mõelda. Olles ise pärit Rootsi maakohast, ei näinud naine mõtet sama elulaadi endaga New Yorki kaasa võtta.

Ajal, mil Guni tütar ja äripartner Martina otsustas samuti Ameerikas kanda kinnitada, tegi ka Gun viimaks investeeringu kinnisvarasse, ostes 2009. aastal farmi. 

Naine andis soetatud talu algul üürile, kuni kaks aastat hiljem jõudis lõpuks arusaamale, et oli kõik need aastad valesti talitanud. Naist tabas äratundmisrõõm ning kohe kui üürnikud olid viisakalt lahkunud, võttis ta ette kaheaastase projekti, mis kulmineerus viktoriaanliku talumaja ning selle valduste täieliku taastamisega.

Kõige suuremaks katsumuseks osutus naisele vana aida taastamine, mille puhul tal oli kindel visioon see ruumi- ja valgusküllaseks külalistemajaks teha.

Kui hästi naine vana lauda rekonstrueerimisega hakkama sai, võid lähemalt vaadata SIIT!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles