Üllatav ese, mida mingil juhul parkivasse autosse jätta ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkivad autod.
Parkivad autod. Foto: Panther Media/Scanpix

Muidugi ei tohi autosse nähtavale kohale jätta väärisesemeid, kuid selgub, et on veel üks üsna ootamatu ese, mida mingil juhul kunagi oma sõidukisse jätta ei tohiks.

Selleks on pudelivesi. USAs Idahos elav mees sai selle fakti selgeks üsna karmil moel: ta pidas parasjagu tööautos lõunapausi, kui nägi, et tema auto istmelt tõuseb suitsu, vahendab Country Living. Mees avastas, et päikese kätte jäänud veepudel oli istmele mõjunud justkui suurendusklaas ja iste oli iga hetk leekidesse lahvatamas. Õnneks pääses auto seekord vaid kahe kõrbenud laiguga. 

USA Oklahoma tuletõrjedepoo on sarnase ohu eest tegelikult juba ammu hoiatanud. Nad tegid katse, milles selgus, et kui temperatuur autos tõuseb üle saja kraadi, hakkab plastmassist veepudel tööle sarnaselt suurendusklaasile ja tekitab põlenguohu, mistõttu ei tohiks veepudelit autosse päikesevalguse kätte jätta. See tuleks panna kas istme alla või katta riidega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles