Viis märki, et kinnisvarast on võimalik hinda alla kaubelda (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: panthermedia.net / Craig Robinson

Pärast mitmete kodude läbivaatamist leidsid endale lõpuks selle õige. Ainuke probleem on aga see, et kodu hind on liiga kõrge. Siin on viis märki, et sul on võimalik seda lihtsasti alla kaubelda.

Kinnisvara on juba tükk aega müügis olnud

Kui maja või korter on juba tükk aega müügis olnud, ei ole sellelt raske hinda alla kaubelda, vahendab Apartment Therapy. «Tavaliselt ei osteta kodu sellepärast, et see on müügis liiga kõrge hinnaga,» sõnas kinnisvaramaakler Sarah Maguire. «Võrdle maja hinda teiste läheduses müüdavate kodudega. Kui see on tunduvalt kõrgem, saad seda kinnisvara müüjale selgitada.»

Hinda on mitu korda alla lastud

Panid tähele, et kinnisvara hinda on mitu korda alandatud? Kinnisvaramaakleri Ed Deveau sõnul on see märk sellest, et müüja või maakler pakkus esialgu liiga kõrget hinda: «Kui nad aeg-ajalt hinda alandavad, siis ilmselgelt ei saa nad piisavalt pakkumisi,» arvas Deveau.

Kinnisvaraturul on veel palju sarnaseid pakkumisi

Kui sinu unistuste kodu müüja tahab kuidagi teiste sarnaste pakkumiste seast välja paista, siis on ta ilmselt nõus veidi hinda alandama. 

Müüjal on tehinguga kiire

Kui saad teada, miks müüja oma kodu müüki pani, saad ilmselt ka aru, kui kiiresti tal on vaja see maha müüa. «Üks minu ülesannetest on müüjate kohta võimalikult palju infot hankida,» rääkis maakler Thais Collins. «Võib-olla tahab kinnisvara müüja enne kooliaasta algust kolida? Ehk on hoopis beebi tulekul või käsil lahutus? Ajastus määrab kõik!» selgitas Collins. Kui inimestel on müümisega kiire, on tunduvalt suurem tõenäosus, et nad on nõus kodu hinda alla laskma.

Müümise hetkel ei ela seal keegi

Kui korter või maja on tühi, on omanik ilmselt juba eluga edasi liikunud ja tahab kodu võimalikult kiiresti maha müüa, et selle eest kulusid ei peaks maksma. «Tavaliselt on sellistel juhtudel kinnisvara omanikud nõus ka hinda veidi alandama,» rääkis maakler Kevin Concannon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles