8 kõige vihatumat trendi, mis peaksid kodudest kohe kaduma

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui tahad ajaga kaasas käia, peaksid nendest aegunud sisekujundustrendidest lähiajal loobuma.

Sisekujundustrendid tulevad ja lähevad. Asjad, mis tunduvad esialgu põneva ja värskena, muutuvad tihti kiiresti leierdatuks. Siin on mõned trendid, millel on sisekujundajate sõnul aeg kaduda, vahendab CheatSheet.

1. Avatud planeering

Vaata mistahes renoveerimissaadet ja näed, kuidas esimese asjana lõhuvad remondimehed maha köögi ja tubade vahel olevad seinad. Avatud köögid on saanud remondi tegemise sünonüümiks ja hunnik inimesi muudavad oma hubased elutoad hoopis avatud söögialaks.

Muidugi võivad mõnel juhul olla avatud köögid head lahendused, kuid sisekujundajate sõnul ei tohiks üllatuda, kui seinad taas moodi tulevad.

2. Laudauksed

Aastaid tagasi tulid moodi restaureeritud laudauksed, millega nüüdseks paljud kodud ehitud on. Sellised uksed on aga nüüdseks ära tüüdanud ja inimesed võiksid taas eelistada tavalisi lükanduksi. 

Foto: www.flickr.com

3. Graniidist tööpinnad

2012. aastal olid graniidist tööpinnad pea 75 protsendil uusehitistel. Nüüdseks on selle välimus muutunud aga tüütuks ja sisekujundajate sõnul võiksid inimesed vahel ka midagi muud eelistada - valikuid on tegelikult väga palju.

4. Sik-sak mustrid

Vahet pole kas see on patjadel, voodipesul või mööblil. See trendikaks saanud muster on nüüdseks oma aja ära elanud.

Foto: www.flickr.com

5. Suured nimetähed

Vahepeal tekkis hetk, kui kõik dekoreerisid oma kodu oma nimetäheliste dekoratsioonidega. Nüüdseks oleme näinud seda liiga palju - on aeg lõpetada.

6. Tsitaadid

Tihti on raamitud või lausa seintele maalitud tsitaadid pigem imalad kui inspireerivad. Kui tõesti mõni tsitaat sind väga köidab, ära mitte mingil juhul maali või kleebi seda seinale. Pane see pildiraami, et vajadusel selle lihtsasti välja vahetada saaksid.

7. Roosilised mustrid

Umbes viis aastat tagasi olid moes kõik, mis oli maakodulikult roosiline, pitsiline ja kulunud pastelsetes toonides. Nüüdseks on see välimus iganenud ja sisekujundajad soovitavad soovi korral lisada tubasesse vaid mõni üksik selline ese, aga mitte dekoreerida kogu tuba sellises stiilis.

Foto: www.flickr.com

8. Edisoni pirnid

Retro-stiilis pirnid on tundunud huvitava lahendusena juba nii mitmeid kordi, et nüüdseks hakkab see juba vaikselt ära tüütama..

Kas nõustud listiga? Mida sina veel juurde lisaksid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles