5 sisustustrendi, mis võivad sinu kodu väärtust hoopis alandada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Sisustustrendidega kaasas käimine on hea võimalus, kuidas aeg-ajalt oma koju vaheldust tuua. Siiski tasub vahel enne kodu täielikku dekoreerimist mõelda, kuidas see pärast kodu müümisel või välja üürimisel kasuks tuleb.

Siin on viis sisustustrendi, mis võivad küll head välja näha, kuid tegelikult muudavad hoopis paljude inimeste jaoks kodu vähem väärtuslikumaks:

1. Värvilised seinad

Sisekujundajate sõnul on neutraalsetes toonides kodu värvilistest tunduvalt lihtsam maha müüa, vahendab HouseBeautiful. Samuti soovitatakse vältida näiteks erksates toonides köögimööblit, mis võib potentsiaalsed ostjad vabalt eemale hirmutada.

Foto: www.flickr.com

2. Süsimust või hall mööbel

Musta või halli värvi mööbel võib küll jätta luksusliku mulje, kuid siiski eelistavad suurem osa inimestest heledamates toonides mööblit. Samuti ei jää hall värv piltidel eriti ilus - potentsiaalsed ostjad vaatavad esialgu kodu aga ilmselt piltide pealt.

3. Üleni valge kodu

Kuigi ostjatele meeldivad pigem helged kodud, võib paljusid eemale peletada see, kui kodus on absoluutselt kõik asjad valget värvi. Paljudele võib see välimus küll meeldida, kuid siiski jätavad suur osa inimestest selle kinnisvara ostmata. Enne kodu maha müümist lisa sinna mõned värvilised detailid, mis kodu veidi rõõmsamaks muudavad.

Foto: www.flickr.com

4. Mustrilised plaadid

Hetkel on vannitubades ja köökides moes erinevad mustrilised plaadid. Kuigi praegu võivad need väga head välja näha, on suur võimalus, et mõne aja pärast lähevad need moest. Hilisem plaatide välja vahetamine on aga üsna kulukas protsess.

5. Tsitaadid seintel

Sinu jaoks inspireerivad tsitaadid ei pruugi teiste jaoks nii mõjuvad olla. Seetõttu peaks erinevate tsitaatide seinale riputamise või maalimise asemel sinna paigutama hoopis maale või pilte, mis kõigi jaoks ilusad tunduvad.

Foto: www.etsy.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles