Naine on hädas koju tungivate vakladega, sest linn ei tühjenda piisavalt tihti prügikaste

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on vakladega hädas olev Kayleigh Manuell ja tema tütar.
Fotol on vakladega hädas olev Kayleigh Manuell ja tema tütar. Foto: Plymouth Herald / SWNS.com / SCANPIX

Briti naine Kayleigh Manuell peab oma aia iga õhtu veega üle pritsima, et prügikastides pesitsevad vaglad tuppa ei tungiks.

Väidetavalt on Manuell vakladega võidelnud juba nädalaid. Naine usub, et ussikesed pesitsevad prügikastides sellepärast, et varasema iganädalase prügikastide tühjendamise asemel teeb linn seda nüüd üle nädala.

 «See prügikast ei ole minu jaoks piisavalt suur,» rääkis naine. Manuelli sõnul täitub prügikast juba nädalaga. Pärast seda ei lähe enam kasti kaas kinni ja sinna tekivad vaglad. «Vaglad lõpetavad minu köögis ja esikus. Kui prügikasti iga nädal tühjendati, siis sellist probleemi ei olnud,» teadis Manuell rääkida. 

Prügikastides elutsevad vaglad
Prügikastides elutsevad vaglad Foto: Plymouth Herald / SWNS.com / SCANPIX

Selleks, et vaglad naise tuppa ei tungiks, peab ta aia iga öö voolikuga üle kastma. «Näiteks täna öösel olin kella kaheni üleval ja pritsisin oma koduhoovi veega. Seda teen ma peaaegu iga õhtu,» rääkis Manuell.

«Võiksin isegi juurde maksta, et endale teise prügikasti lisaks saaksin. Millegipärast ei ole aga linn sellega nõus,» kurtis naine. Täpselt sama probleem on ka Manuelli naabritel.

Vaglad on enamasti toakärbeste vastsed. Kärbseid tõmbavad ligi toidujäätmed ja prügi, mille peale nad oma munad jätavad. Ühe emase järeltulijate arv võib ühel suvel olla viis triljonit. Munad arenevad vahel vaid 8 tundi, harva 3 päeva või kauem. Seejärel kooruvad munadest vaglad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles