5 kodutarvet ja mööblieset, mida kunagi kasutatuna osta ei tasu (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaskasutuspood
Taaskasutuspood Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Taaskasutuspoodidest võib tihti leida väga soodsalt asju, mille eest muidu vahel hingehinda maksaks. Kui näiteks riideid, söögitoole ja pildiraame tasub alati kasutatuna osta, siis siin on mõni asi, mida võiks koju alati uuena muretseda.

1. Madratsid

Kuigi uus madrats võib maksta sadu kui mitte tuhandeid eurosid, peaks iga koduomanik selle investeeringu tegema. Vana madrats on enamasti tulvil tolmulesti ning võib endas peita isegi voodilutikaid ja hallitust. Samuti on kasutatud madratsid tihti eelmise omaniku keha järgi ära vajunud ning võivad tekitada sulle magamisel ebamugavust ja seljavalu.

Madrats
Madrats Foto: www.flickr.com

2. Beebihällid

Kuna lapsed kasvavad kiiresti, pole suurt mõtet neile uusi riideid ja mänguasju osta. Küll aga peaks eelistama alati uusi turvahälle ja võrevoodeid, kuna kasutatud variandid võivad olla neile eluohtlikud. Kui siiski uue jaoks raha ei taha raisata, muretse vana voodi või häll mõne tuttava käest, keda täielikult usaldad. 

3. Tolmuimejad

Kas oled kunagi kuulnud, et keegi ostab endale uhiuue tolmuimeja, kui ta vana veel korralikult töötab ja sellel midagi viga pole? Ilmselt mitte.

Vanaaegne tolmuimeja
Vanaaegne tolmuimeja Foto: www.flickr.com

4. Potid ja pannid

Suuremad potid ja pannid võivad küll erandiks olla, aga väldi nakkumisvastaste pindadega pottide ja pannide taaskasutuspoest ostmist. Kui teflonpind on kahjustunud, võib sellest toitu kahjulikke keemilisi ühendeid eralduda.

5. Elektroonika

Väga suure tõenäosusega on sellel midagi viga. Sama kehtib ka muu kodutehnika kohta – näiteks kui kannmikser on pealtnäha korralik, siis tegelikult võivad selle terad olla nürid. Seda märkad aga alles kodus, kui midagi mikseriga purustada soovid.

Televiisor
Televiisor Foto: www.flickr.com
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles