Neli seinavärvi, mis ostjate silmis sinu kodu väärtust alandavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Mõnel on kodus erkkollased seinad, teisel jälle lumivalged. Kuigi iga inimene peaks elama sellises kodus nagu ta ise soovib, tasub kinnisvara maha müües siiski arvestada enamuse huvidega.

Kinnisvaraportaal Zillow tegi 50 000 kodu põhjal uuringu ning selgitas välja millised värvid võivad ostjate huvi alandada ja kinnisvara hinda lausa 1000 dollari võrra langetada, vahendab News 5. Uuringu käigus tuli välja, et igal inimesel on küll omad eelistused, kuid sellest hoolimata peaks neid nelja värvi kodu müümisel vältima:

1. Kiltkivihall

Hall on küll populaarne ja trendikas värv, kuid õige tooni valimisel tuleb olla väga hoolikas. Kui valid vale tooni, võib su kodu väärtus kuni 900 euro võrra väheneda. 

Koduomanikud, kes olid kasutanud kiltkivihalli tooni söögitoa seintel, said kodu müüdud keskmiselt 939 eurot odavamalt, kui nad lootsid. Elutoaseinad, mis olid aga mõne muu halli tooniga üle võõbatud, aitasid kodu väärtust tõsta kuni 900 euro võrra.

Kiltkivihall
Kiltkivihall Foto: Erakogu

2. Munakoorevalge

Uuringu tulemusel selgus, et ruumid (eriti köögid), mis on võõbatud beežikat tooni valgeks, võivad jätta kodule väga maitselageda mulje. Munakoore tooni köögid vähendavad uuringu andmetel kodu väärtust keskmiselt 70 euro võrra.

Munakoorevalge 
Munakoorevalge Foto: Erakogu

3. Savipotioranž

See julge värvivalik võib sinu kodu väärtust alandada lausa 680 euro võrra. 

Savipotioranž
Savipotioranž Foto: Erakogu

4. Tumepruun

Kui tumepruuni värvi kasutatakse vannitoas või magamistoas, võib kodu hind langeda keskmiselt 400 euro võrra.

TIME ajakirja andmetel on tumepruun nii vihatud värv, et Austraalia valitsus kasutas seda tooni lausa sigaretipakkidel, et suitsetamine vähem atraktiivsena tunduks.

Tumepruun
Tumepruun Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles