Kallitele uusarendustele on üha raskem ostjaid leida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus
Uusarendus Foto: www.kv.ee

Kuigi tihe konkurents ei ole uusarenduste turul müügitempot langetanud, siis ekspertide sõnul on kallimate varade puhul ostjate leidmine üha keerulisem.

Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman ütles, et ettevõtte seire kohaselt on augusti alguse seisuga Tallinnas ja Harjumaal pakkumises 2312 uut korterit keskmise ruutmeetrihinnaga 2388 eurot. «Projektid, mille keskmine ruutmeetrihind jääb 2000 euro piirimaile, müüvad hästi, sest neile hakkab hammas peale nii kohalikele peredele kui väikeinvestoritest üüriärimeestele,» selgitas ta.

Soomani sõnul on kõik nende odavamad projektid väga soojalt vastu võetud ja mõnes on isegi iga päev tehtud üks kirjalik broneering. «Samas on näha, kuidas kesklinna rajatavad eelkõige suuremad majad vaevlevad ostjate nappuses, sest müüjad on hinnastamisega üle piiri läinud ja rikkaid soomlasi ning venelasi pole erinevalt aastatetagusest ajast just väga lihtne leida,» kirjeldas ta.

Arco vara partnersuhete juhi Daniel-Aleksander Chasani sõnul on kvaliteetsema ja sellest tulenevalt ka kõrgema hinnaga kinnisvara vastu inimestel küll jätkuvalt suur huvi, kuid klientide nõudmised ja teadlikus tõusnud ning seatakse ühe kõrgemaid standardeid. «Standardid ei kajastu ainult ehituse kvaliteedis, vaid ootused klienditeenindusele on samuti tõusnud. Kallimate objektide turustamine nõuab üha enam suuremat professionaalsust. Samuti on mõistetav, et kallima kinnisvara sihtgrupp on ka väiksem,» rääkis Chasan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles