5 küsimust, mida keegi maakleritelt küsida ei julge

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Vahel võib kortereid või maju vaatamas käies tekkida võõrastes kodudes nii mõningi küsimus. Kuna suur osa inimestest neid otse maaklerilt küsida ei julge, küsis Houselogic neid professionaalidelt ise.

1. Kas ma võin tualettruumi kasutada?

Oled juba kolmandat korterit vaatamas ja järsku jõuab sulle kohale, et peaksid tualettruumi külastama. Kas seda on võõras korteris liiga veider teha? 

«Kui sa pead minema, siis ei ole midagi teha. Aga ära lihtsalt jaluta eemale ega ürita seda salaja teha. Mis siis juhtub, kui mõnes majas WC-pott juhuslikult ei tööta?» rääkis kinnisvaramaakler Pat Combs. «Küsi enne luba, siis ei ole selles midagi veidrat. Imelikum on ju see, kui vesi kinni keeratud ja sa pärast vett peale tõmmata ei saa.»

2. Kas ma võin oma kohvi või snäkid kaasa võtta?

Oled otse töölt tulnud ja vajaksid ergutuseks tassitäit kohvi. Kas topsiga on kohvi normaalne kaasa võtta, või on see pigem ebaviisakas?

«Kui sul kohvitops kaasas, peaksid olema väga ettevaatlik,» rääkis Combs. «Ükskord ajas üks noormees kogu oma kohvitopsi valgele vaibale maha. Pidime selle küürimiseks tükk aega põlvili maas olema,»

Kui kaanega kohvitopsi ettevaatlikult käes hoiad, pole maakleritel selle vastu enamasti midagi. Kui juba pähklid või krõpsupaki välja võtad ja nendega pudistama hakkad, võib see nende jaoks üsna tüütu olla.

3. Kas ma võin kappidesse piiluda?

«Otse loomulikult!» ütles kinnisvaramaakler Tg Glazer. «Kodu ostmine on üks suurimaid oste, mida oma elu jooksul teed. Pead muidugi kõik üle vaatama, mis vähegi saab.»

Põhimõtteliselt võid vaadata nii palju kui soovid, aga ära sobra kapis ringi. Kui seal juba riided ees on, ei ole väga viisakas neid katsuda.

4. Kas võin kodust pilti teha?

Kuna nutitelefonid on tänapäeval peaaegu igaühel, on piltide tegemine ja nende sõprade ja perega jagamine väga lihtne. Siiski tuleks eelnevalt küsida selle jaoks maakleri käest luba.

«Vahel on müügil olevates kodudes väga väärtuslikud esemed ja müüjad ei taha, et nende kodusid internetis jagatakse. Küsi pildistamiseks eelnevalt luba,» rääkis Combs.

5. Kas võin diivanitel või tugitoolidel istuda?

Combsi sõnul see talle väga ei meeldi: «See on küll hea märk, kui kodus ennast nii mugavalt tunned, et mööblile istuda tahad. Siiski ei ole tegemist sinu mööbliga ja kui see just sinna sisse ei jää, ei osta sa seda ka ära,» avaldas Combs arvamust.

Kui aga näiteks mõne jalavigastuse tõttu istuda tahad, siis lihtsalt küsi - selles ei oleks midagi ebaviisakat.

Kokkuvõtteks mainib Combs, et müügis olevate kodudega peaks käituma nii, nagu tahaksid, et sinu omaga käitutakse. «Isegi kui majaomanikku ennast kohal pole ja seal on vaid maakler, ära tee ebaviisakaid kommentaare. Samas ära maini ka kui väga sulle näiteks elamu magamistuba meeldib. Kui koduomanik seda kuulma peaks, võib sul olla hiljem raskem hinnast alla kaubelda,» andis Combs nõu.

Kui sinulgi on mõni küsimus, mida maaklerilt küsida tahaksid, saada meile vihje kodu@postimees.ee ja meie teeme seda sinu eest! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles