Lugeja küsib: kas mu naaber võib linnas kanu pidada? (4)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanad
Kanad Foto: KASPER MÄE/VIRUMAA TEATAJA

«Elan Nõmmel pisikeses eramajas ja suve alguses otsustas minu naaber, kellel on üsna kitsas aed, omale kanad võtta. Ega see mind tegelikult väga ei häirigi, ainult see, et pean pidevalt nende kaagutamist kuulma. Tekkis lihtsalt küsimus, et kas tegelikult on linnas kanade pidamine lubatud või on sellel ka mingid piirangud?» küsib lugeja.

Nõmme Linnaosa Valitsuse nõunik Jukko Nooni sõnul Tallinnas kanade pidamine keelatud ei ole. «Nõmmel on mitmeid majapidamisi, kus kanu peetakse,» rääkis Nooni. Siiski selgitas mees, et kanade pidamisel on omad nõuded, mida peab täitma.

Veterinaar- ja Toiduameti andmetel sätestab nõuded kanade pidamiseks Põllumajandusministri määrus nr 59 «Nõuded kanade pidamisele ja selleks ettenähtud ruumile või ehitisele».

Näiteks kuulub üldiste nõuete alla see, et ruum või ehitis, millega kana kokku puutub, ei tohi kana tervist ega heaolu ohustada. Samuti on kindlaks määratud see, milline peab olema puuri põrand, müratase ja soojustus. Kanu ei tohi pidada ka pimeduses ega pimeda ajata kogu ööpäeva jooksul. Kõikidel kanadel peab kindlasti olema tagatud juurdepääs söögi- ja jooginõudele ning haigete ja surnud lindude kohta peab iga päev arvestust pidama.

Kõik nõuded on täpsemalt kirjas Veterinaar- ja Toiduameti kodulehel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles