Suur viga, mida inimesed WC-poti puhastamisel teevad (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui raske saab küll ühe WC-poti puhastamine olla, et selle käigus isegi vigu saab teha? Tuleb aga välja, et saab.

See pole just väga üllatav, et WC-potid endas suurel hulgal baktereid hoiavad. Tuleb aga välja, et paljud inimesed levitavad potti puhastades sinna veel rohkemgi pisikuid.

Võid küll arvata, et potihari on sulle puhastamisel abiks, kuid tegelikult on asi vastupidine. Kui harjaga potti hõõrud, kanduvad potis olevad bakterid edasi harjale. Kui sa aga pärast poti küürimist harja puhastamata jätad, tekib sellele bakterite levimise jaoks ideaalne keskkond. 

Koristusekspert Stephanie C rääkis The Sunile, et eriti palju levib baktereid siis, kui harja märjalt tagasi selle hoidikusse asetad. «Selleks, et riski minimaliseerida, peaks harja pärast kasutamist valgendiga üle loputama,» rääkis naine. Samuti soovitab ekspert harja aeg-ajalt puhastusvahendis tundide kaupa leotada, et sellelt kõik bakterid hävineksid.

Kui aga puhastusvahendit iga kord kasutada ei taha, soovitab naine harja vähemalt enne hoidikusse tagasi asetamist ära kuivatada. Selleks paiguta harja vars prilllaua vahele ja oota kuni hari veest tühjaks tilgub (umbes 20 minutit). 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles