Viis nõuannet, kuidas kinnisvara hinda edukalt alla kaubelda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Nippe, kuidas uue kodu otsingutel survestada müüjat hinda langetama, on päris mitmeid. Vali ise, kuidas soovid proovi teha. 

Otsekohene lähenemine

Mõni ostja suudab teha seda, et ei põhjenda oma pakkumist mitte kuidagi: käib välja lihtsalt küsitud hinnast mõnevõrra madalama summa ja jätab müüja otsustada, kas too võtab selle vastu või mitte. Väga konkreetne, aga samas ka riskantne käik: ühegi argumentida madalama hinna nõudmine võib kolinal läbi kukkuda.

Laenu taha pugemine

Hea variant tingimiseks on öelda, et ostaksid pakutava kohe ära, aga paraku annab pank sulle laenu vaid nii ja nii palju ning sa ei saa küsitavat summat maksta. Kui müüjal on müügiga kiirevõitu, saadab sind siinkohal suure tõenäosusega edu, seda muidugi juhul, kui sa küsitavast liiga palju vähem ei paku.

Sularahaga ahvatlemine

Pangatehingud võtavad kaua aega. Kui sul on olemas teatud summa sularaha ning saaksid kodu kohe  ära osta, siis see on päris hea võimalus hinnas kauplemiseks. Kui korteri eest küsitakse 120 000, sul on aga pakkuda sularahas näiteks 100 000, on müüjal ilmselt väga raske keelduda.

Väike rünnak

Alati võib proovida ka müüjat pingutama panna. Küsi, miks peaksid eelistama tema pakutavat kodu, kui teisi samaväärseid, aga soodsama hinnaga on valikus hulgim. Kui ta mingid argumendid suudab  välja tuuagi, ütle, et oled nõus pakkuma küsitust madalam summa ja sellega kohe ostma.

Tee eeltööd

Enne kauplemise alustamist on oluline teada, kas selleks on üldse mõtet. Kui huvipakkuv kinnisvara on alles äsja turule tulnud, on väga vähetõenäoline, et omanik kauplemisele avatud on. Ta usub ilmselt veel kaljukindlalt, et müüb kinnisvara küsitud hinnaga. Kui tema pakkumine aga juba mõnda aega turul olnud on, on kauplemislootus märksa suurem. 

Allikad: FoxNews, MoneyToday, RealEstate.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles