Kolm asja, millest kodu valimisel iial loobuda ei tasu (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Ilmselt oled juba kuulnud, et ükski maja pole perfektne ja ka unistuste kodu puhul tuleb teha mõni kompromiss. Kuigi mõnel juhul on see tõsi, ei tasu maja valides mõnest asjast iial loobuda.

1. Asukoht

«Kodu asukoht mõjutab kinnisvara hinda kõige rohkem. Kuigi vahel võib tunduda, et perfektne kodu asub töökohast või koolist kaugel, lisab isegi pool tundi sõitmist päevale suure koormuse. Igapäevane tüütu sõit võib lõpuks stressi tekitada ja inimese õnnetuks muuta,» selgitab kinnisvaramaakler Chris Taylor veebiportaal Apartment Therapyle.

Kui suuri aknaid, avaraid tube ja hubast meeleolu saab vajadusel tekitada igasse majja, siis näiteks toidupoe lähemale toomine nii lihtne juba ei ole. Enne maja ära ostmist veendu, et oled rahul ajaga, mis poodi, kooli või tööle jõudmiseks kulutama hakkad.

2. Remonti nõudev versus sissekolitav:

«Vali sellises seisus kodu, nagu tegelikult soovid,» soovitas maakler Aaron Norris. 

Kui tead, et sul ei ole aega ega viitsimist maja remontima hakata, ei tasu endale vana lagunenud maja ka osta. Seinte värvimine ja uue mööbli ostmine on üks asi, aga torutööde tegemine, katuse või akende vahetamine juba keerulisem ja aeganõudvam protsess.

3. Eelarve

«Kui jõuad vaevalt oma laenud makstud ja ei saa endale isegi aeg-ajalt puhkust lubada, ei ole mõtet ka uue kodu ostmisesse raha paigutada,» selgitas maakler Cedric Stewart. 

Mõtle realistlikult üle, kui palju raha saaksid kodu ostmisele kulutada, et ka edaspidi elu saaksid nautida ja kõigest loobuma ei peaks. Kui summa välja mõtled, ei tasu seda mitte mingil juhul ületada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles