Sisekujundustrend, millest pea kõigil koduomanikel kõrini on

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud planeeringuga köök.
Avatud planeeringuga köök. Foto: VidaPress

Üks aastakümneid pildil püsinud kodusisustustrend näib lähenevat oma lõpule: koduomanikud on sellest lihtsalt viimseni tüdinud. 

Tegemist on avatud planeeringuga, mis liidab ühte köögi ja elutoa. Kahtlemata on see väga peresõbralik: ajal, kui lapsevanem kokkab, mängivad lapsed sealsamas elutoas kenasti silma all. Samuti on see kindlasti tore kokkaja suhtes, kes ei pea üksi eraldatud köögis vaaritama.

Kuid viimastel aastatel on hakatud säärase planeeringu puudusi nägema ning kööke ja üldse tubasid üksteisest taas rohkem vaheseintega eraldama. Miks? Sest üha avatumaks muutunud planeeringud kippusid juba igasugust eraldatust ülepea täiesti ära kaotama. Esmalt ehitati elutoaga kokku köök, siis juba esik ja nii edasi. Uusarenduste puhul kurdavad inimesed, et neil pole kodus piisavalt seinapindagi, kuhu riputada pilte või mille äärde paigutada mööblit. 

Kas sulle meeldivad avatud planeeringuga kodud või eelistad, et igal ruumil on oma selgepiiriline funktsioon? Anna teada kommentaarides või meie Facebooki-lehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles