Kasulik juhis: kuidas tuleb erinevaid kangaid tegelikult triikida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Selle asemel, et kõiki oma riideid ühtemoodi triikida, tasub parima tulemuse saamiseks järgida hoopis seda juhendit:

Puuvill: triigi tugeva kuumusega, kui kangas on veel veidi niiske. Vajadusel kasuta auru ja veepritsi.

Linane riie: linasest riideid triigi pahupidi keeratuna. Linase riide puhul tasub kindlasti kasutada veeauru ja pritsi, et kangas niiskena püsiks.

Vill: Villased riided peaks triikides olema pahupidi. Triikraud sätestatud aga keskmisele kuumusele. Kui tahad eriti hoolikas olla, kasuta raua ja riide vahel veel eraldi õhukest kangast.

Siid: Siidi tuleb triikida vaid pahupidi ja madalal kuumusel. Samuti tasuks seda teha kohe pärast pesemist, kui riie veel märg on. Auru või veepritsi kasutamine pole aga soovitatav.

Polüester: Triigi riideid kui need on veel niisked. Triikraud peaks olema keskmisel kuumusel. Vajadusel võib kangast veega pritsida, kuid vältida tasub aurutamist (see võib jätta kangale plastmassiliku läike)

Nailon: Nailon peaks olema triikides kuiv. Soovituslik on kasutada vaid madalat kuumust. Triikimisel võib küll vett kangale pritsida, kuid vältida tasub aurutamist.

Akrüül: Akrüüli tasub triikida vaid siis, kui kangas on kuiv. Samuti ei tohi seda aurutada, kuid vajadusel võib veega pritsida.

Pits: Pitsist kangaid tuleb triikida vaid kuivalt ja neile ei tohiks ei vett ega auru peale lasta. Samuti tuleks triikraua ja pitsi vahele asetada õhuke ja kaitsev riie.

Samet: sametit ei tohiks kunagi triikida – see nõuab vaid aurutamist.

Kašmiir: Samad sõnad kašmiirile – väldi selle triikimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles