Paljud Londoni kortermaja põlengus kannatanud ei suuda riigi asenduskodusid vastu võtta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi elu läheb edasi, ei taha paljud kannatanud elada varemete vahetus läheduses.
Kuigi elu läheb edasi, ei taha paljud kannatanud elada varemete vahetus läheduses. Foto: Scanpix/PETER NICHOLLS/REUTERS

Paljud Londoni Grenfell Toweri põlengu tagajärjel kodutuks jäänud pered ei suuda vastu võtta kortereid, mida linn neile pakub, sest need on liiga lähedal põlenud majale.

Vaid üks kümnest Grenfell Toweri põlengus kodust ilma jäänud perest on võtnud vastu asenduskodu, mida linn neile pakub, vahendab Daily Mail. Ülejäänud pered peatuvad kas hotellides või sugulaste-sõprade juures.

Keeldumise põhjus on sageli üks: asenduskodud asuvad Grenfell Toweri läheduses ja tulekahjus kannatanud ei taha, et põlenud varemed iga päev neile toimunut meenutaks. Linn valis kodud samasse linnajakku jällegi seepärast, et inimesed ei peaks oma harjumuspäraseid liikumistrajektoore liialt muutma.

Keeldutud on ka põhjusel, et praegusest peatuspaigast eelistatakse kolida jäädavasse, mitte ajutisse kodusse, sest see oleks liiga sekeldusterohke. Samuti ei ole nii mõnelegi sobinud uue korteri asukoht logistiliselt.

Keeldutud on ka seepärast, et pered, kes tulekahjus lähedase kaotasid, ei suuda lihtsalt veel majutusküsimustega tegeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles