Lihtne nipp, kuidas lillepeenra ääred professionaalselt sirgeks saada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://www.funkyjunkinteriors.net/

Kas oled mõelnud, kuidas lillepeenraid ilusamaks ja korralikumaks muuta? Tuleb välja, et selleks ei lähe spetsiaalseid ääriseid või kive vajagi – ilusa tulemuse saab ka tavalise labida ja kääridega. 

Majaomanik Donna kirjeldab oma blogis, kuidas tema aednikust vend aastaid tagasi talle lillepeenarde ääristamist õpetas. Kuna ilus tulemus paneb inimesi tihti küsima kuidas ta seda täpsemalt tegi, otsustas ta ääristamise nippi ka teistega jagada. «Ilusa tulemuse saab luua vaid paari tööriistaga, mis sul suure tõenäosusega juba kodus olemas on!» kirjutas Donna.

Peenar enne
Peenar enne Foto: http://www.funkyjunkinteriors.net

 «See eelnev pilt on enamasti tavaline vaatepilt koduaias olevale lillepeenrale. Selle saab aga vaid mõne minutiga tunduvalt ilusamaks muuta,» kirjutas Donna.

Foto: http://www.funkyjunkinteriors.net

Selleks võta kas labidas või parima tulemuse saamiseks hoopis muruserva lõikur ja suru see ääre juures maa sisse. Muruserva lõikur jätab eriti sirge tulemuse.  

Foto: http://www.funkyjunkinteriors.net

«Siis võta väike kühvel ning loo sellega ääre sissepoole vagu. See aitab üleliigsel veel peenrast välja voolata,» kirjutab naine. «Lisaks tekitab see terava ääre, mis loob päikesega ilusa varju.»

Seejärel soovitab Donna võtta aiakäärid ja äärtes olev muru sirgeks lõigata.

Foto: http://www.funkyjunkinteriors.net
Foto: http://www.funkyjunkinteriors.net

«Ja nii lihtne see oligi!» kirjutab Donna. Parima tulemuse saamiseks soovitab naine proovida luua alati kumeraid vorme, mitte sirgeid. «Kumerad ääred näevad loomulikumad välja. Lisaks on neid lihtsam hooldada,» arvab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles