Fotod: kas sajandivanusele kodule tehti remondiga karuteene?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.contemporist.com

Inimesed kipuvad sajandivanuste kodude renoveerimisel olema äärmiselt ettevaatlikud: midagi modernset neis väga sageli ei kohta. Siinsel juhul otsustasid omanikud maja aga nii seest kui ka väljast kaasajastada.

Eestvaates näeb see Austraalias asuv maja välja ikka üsna endisaegne, fassaad on saanud lihtsalt väikese värskenduskuuri. Kuid hoovipoolsel küljel on hoonel väga minimalistlikus ja modernistlikus stiilis juurdeehitus ning interjööris vihjeid minevikule juba ei kohta.

Maja väljast enne ja pärast.
Maja väljast enne ja pärast. Foto: www.contemporist.com
Maja juurdeehitus.
Maja juurdeehitus. Foto: www.contemporist.com

Omanikud, noor pere, tahtsid, et maja sobiks hästi nende väga sotsiaalseks eluks, paljude sõprade võõrustamiseks ja väikestele lastele. Kuna nende stiil on kõike muud kui minevikku vaatav, pidi seda peegeldama ka nende kodu.

Foto: www.contemporist.com
Foto: www.contemporist.com

Sisekujunduses domineerib valge, avatud planeeringud ja suured klaaspinnad. Midagi romantilist, vanaemadeaegset siit juba ei leia. 

Magamistuba.
Magamistuba. Foto: www.contemporist.com

Rohkem pilte SIIT. 

Kuidas tundub: kas sajandivanuse kodu säärane ümberkujundamine on õigustatud või tulnuks hoida ehitusaastale omast joont? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles