Mis värvi välisuks aitab kodu kõige kiiremini maha müüa?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kinnisvaramaaklerid väidavad, et mõnikord aitab kodu müümisele kaasa selline lihtne asi, nagu õige välisukse värv, vahendab Independent. Milline värv aga kõige paremini müüb?

Enamikul ostjatest kujuneb esmamulje vaid mõne sekundi jooksul, kui nad müügis olevat kodu vaatama lähevad. Lisaks sellele, et nende otsust mõjutab maja ees olev kõnnitee, võib maaklerite sõnul nende otsust mõjutada ka välisukse värv.

«Välisuks on esimene asi, mida potentsiaalne ostja näeb ja hea esmamulje loomine on kodu müümisel väga tähtis,» sõnas maakler Sarah Beeny. «Seetõttu on väga mõistlik enne kodu müümist see korda teha või üle võõbata.»

«Hetkel moes olevate värvide puhul on kaks valikut – kas valida erk või malbem toon. Erkkollane, roosa ja türkiis on hetkel väga moes ja suudavad kodule tekitada tõelise vau-efekti,» räägib ekspert. «Ja siis on veel traditsioonilisemad ja populaarsemad toonid, näiteks tumesinine, tumehall ja sügav roheline. Need värvid on ajatud ja jätavad kodule sellise mulje, mis ostjatele tavaliselt meeldib.»

Paljude maaklerite sõnul on aga oluline valida välisukse värv selle järgi, kus sinu kodu asub. Need, kes elavad maakohas, peaksid ekspertide sõnul värvidest hoopis eemal hoidma ja välisust hoidma naturaalses puidutoonides – see sobib ümbruskonnaga paremini kokku.

Kui elad mere ääres, sobib majale kõige paremini meretooni värv. Kelle kodu paikneb aga linnas, võib ekspertide sõnul valida nii erksad kui ka malbemad toonid – olenevalt soovist.

«Kui tahad kodule head esmamuljet jätta ja seda täishinnaga maha müüa, haara pintsel ja tee oma välisuksest meistriteos,» andsid eksperdid nõu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles