Eksperiment: kas paljukiidetud Coca-Cola tõesti tõrjub taimekahjureid?

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsetaimed
Maitsetaimed Foto: Scanpix/LIIS TREIMANN/PM/EMF

Nii mõnedki aiapidajad soovitavad igasuguseid kahjureid, ka lehetäisid, tõrjuda Coca-Colaga. Kas see imejook tõesti aitab? Üks hättasattund lugeja proovis järele.

Kui Kai oma aknalauaaiandist lehetäid avastas, uuris ta, mida nende tõrjumiseks ette võtta. Soovitati Coca-Colat, mis pidi kahjurid kiirelt kõrvaldama ja taimede elu päästma. Kai prooviski: esialgu piserdas, kui tulemust polnud, siis juba loputas taimi joogiga.

Täid enne tõrjet. FOTO:
Täid enne tõrjet. FOTO: Foto: Erakogu

Tulemus? Muld taimekastides läks hallitama, aga lehetäid jäid alles. «See nipp ei toimi,» ütleb Kai. Vähemasti lehetäide vastu see palju soovitatud lahendus ei aita. 

Hallitus pärast tõrjet. FOTO:
Hallitus pärast tõrjet. FOTO: Foto: Erakogu

Kai aiand on igal juhul hukas. «Maitsetaimed sõid kõik ära, maguskartul maitseb neile väga. Pak choi aga mitte. Homme koristan saagi, pesen puhtaks nõud ja panen uued seemned mulda. Ja panen lõikelilled tulevikus teise aknalaua peale,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles