Maakler annab nõu: kas suvel on kodu müük tõhusam?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Suvi on aastaaeg, mida peaaegu kõik hoolega ootavad – ilm on ilus, päike on väljas ja tihti leidub inimestel tunduvalt rohkem vaba aega. Kas see rahulik aeg on aga hea hetk oma kodu müümiseks?

Et küsimusele vastus saada, võttis Popsugar ühendust kinnisvaraspetsialisti Kristen Haynesi ja maaklerifirma Tyler, Redhead & McAlisteriga. Mõlema osapoole arvates on suvel kodu müümise juures nii plusse kui miinuseid.

Mis on suvel kodu müümise peamised plussid?

  •  Turul on rohkem ostjaid. «Enamik peredest ja tudengitest otsivad just suvel endale kodu, et jõuaks end enne sügist ja kooli algust mugavalt sisse seada,» selgitas Haynes. Samuti on naise sõnul suvel inimestel pakkumiste otsimiseks rohkem aega.
  • Päevad on pikemad. Haynesi sõnul ei ole paljudel inimestel oma töö tõttu võimalik päevasel ajal maju või kortereid vaatamas käia. Mida pikemad on aga päevad ja mida kauemaks päevavalgust jagub, seda rohkem jõuavad inimesed ka pärast tööd kodusid vaatama minna. «Tänu pikematele päevadele on rohkem inimesi kodude ostmisest huvitunud - seetõttu tekib suurem tõenäosus, et need suudetakse ka maha müüa.»
  • Ostjatel kiirem vajadus. Spetsialistide arvates toimub suviti rohkem kodumüüke ka sellepärast, et inimesed pole varem sobilikku kodu leidnud ja nüüd on otsimine jäetud viimasele minutile. «Vahel on inimesed kuude viisi sobilikku kodu otsinud ja ei ole seda leidnud. Kui aga kooli algus läheneb, ei jää neil üle midagi muud, kui lõpuks endale mõni kodu välja valida.»

Mis on suvel kodu müümise peamised miinused?

  • Konkurents on suur. Suvel kodu müümise pahupool on see, et kinnisvaraturul on sageli müügis tunduvalt rohkem kinnistuid kui muudel aastaaegadel. Maaklerite sõnul peab sellisel juhul inimeste tähelepanu võitmiseks kodu eriti silmapaistev ja laitmatus korras olema.
  • Professionaalid on hõivatud. Kui hoone müümiseks on plaanis palgata maakler, võib juhtuda, et neil on juba piisavalt tööd ega ole aega sinu koduga tegeleda. Samuti ei peaks suvele jätma ka kodu kallal suuremat kõpitsemist, sest hõivatud võivad olla ka kõik ehitajad ja remondimehed.

Nippe suvel kodu müümiseks

Kui talvel sellele nii väga rõhku ei panda, siis suvel vaadatakse erilise hoolega ka majade ümbrust ja aeda. Seetõttu tasub maaklerite sõnul majaomanikel enne huviliste tulekut kindlasti muru ära niita ja peenrad umbrohust tühjaks katkuda. «Samuti kui aias on näiteks mänguväljak, terrass või väliköök, on inimesed kodudest tunduvalt rohkem huvitunud,» väidab Haynes.

Naise sõnul tasub aeda ja koju lisada ka hubaseid detaile: «Näiteks aseta mõned padjad aiatoolidele või paiguta maja ette või rõdule paar lillepotti.» See muudab naise sõnul eluaseme omapärasemaks ja tekitab ostjates kodusema tunde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles