Pelgulinna uusarendus muudab nutikodu keskklassile kättesaadavaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolde Rannamaja.
Kolde Rannamaja. Foto: Bonova

Kui siiani on nutikodu terviklahendus olnud peamiselt pigem kallima otsa korterite juurde kuuluv luksuslik lisa, siis nüüd kerkib  Pelgulinna arendus, mis selle igaühele kättesaadavaks muudab.

Elamuarendusettevõte Bonava alustas Tallinnas Pelgulinnas kaheksakorruselise Kolde Rannamaja ehitusega, kus kõik 58 korterit on varustatud «Targa Kodu» süsteemiga.

Kolde puiestee ja Sõle risti kerkiv hoone valmib järgmise aasta kevadel. Kolde Rannamaja kortermajas on kokku 58 uut ühe- kuni neljatoalist kodu, mille hinnad jäävad vahemikku 94 000 - 196 000 eurot. Elamu muudab innovaatiliseks KIUTO «Targa kodu» lahendus, mis tähendab, et iga korteri välisukse juures asub puutetundlik ja põhjalik juhtpaneel, millelt saab näiteks video-fonosüsteemi vahendusel jälgida nii saabuvaid külalisi kui ka seadistada oma uue kodu automatiseeritud kütte- ja ventilatsioonisüsteemi tööd.

Hoone välisilmes on kasutatud palju klaasi ja puitu, sobitumaks paremini ümbruskonda. Maja saab suured aknad ja klaasrõdud ning läbimõeldud hooviala.

«Targa Kodu»-lahendus kuulub praegustest uusarendusprojektidest veel näiteks Miljöö Maja, City Residence´i ja Mariino Residentside juurde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles