Kuidas nutikodu ja pere lemmikloomad koos hakkama saavad?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Nutikodu võimekus on piiritu: see teeb sinu eest ära paljud majapidamistööd ja kaitseb maja varaste eest. Aga kas see lemmikloomade talitamisega toime tuleb? 

Väidetavalt tuleb. Uus tehnoloogia suudab looma toita, joota ja lõbustada ajal, mil sind ennast kodus pole, vahendab Realtor. 

Nutikad söötmismasinad

Masinaid saab programmeerida andma lemmikule toitu täpselt õigel ajal ja õiges koguses. Nii ei pea muretsema looma tühja kõhu või ülesöömise pärast ega ole ka tarvis toitu ette jätta. Üheks heaks ja mitte üle mõistuse kalliks lahenduseks on näiteks Petnet Pet Feeder.

Nutikas kaelarihm

Kaelarihm toimib samal põhimõttel nagu aktiivsusmonitor inimesel: see annab omanikule infot, kas tema koer on aias patrullides piisavalt liikuda saanud või vajab lisajalutuskäiku. Proovida tasub näiteks FitBarki või Whistle 3 nimelist toodet.

Nutikas liivakast

Midagi leidub muidugi ka kassidele. Näiteks nutikas liivakast. See koristab kasti tehtud hädad kassi järelt ära kohe, kui loom sealt lahkub. Paraku küll kasti all asuvasse sahtlisse, mida lõpuks tuleb siiski omanikul endal tühjendada, aga kindlasti mitte igapäevaselt. Sellised lahendused on küll üsna kallid, aga kui huvi pakub, siis proovida tasub Litter Robot III Open Air süsteemi.

Kaamerad

Kui su loom üksindusahistust põeb, võib abi olla kaameratest, mille abil temaga suhelda saad. Samuti saab kaamera abil paigaldada laserkiiri, millega kassidele mängida meeldib. Odavamad kaamerad maksavad saja euro ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles