Millised toad oleks mõistlik enne maja müümist renoveerida?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Alati ei tekita värske värvikiht ja uus mööbel kodule piisavalt ostuhuvilisi. Kui soovid majale tõelise lisaväärtuse anda, tasub kaaluda nende tubade renoveerimist, vahendab HouseBeautiful.

Pööning/katusealune

Kuigi paljude majade pööning on väike ja kitsas, saab seda vajadusel siiski lisaruumina kasutada. Isegi kui ruumi napib uue magamistoa ehitamiseks, köidab ka raamatute lugemiseks mõeldud pisikene nurk nii täiskasvanuid kui lapsi.

Foto: www.flickr.com

Köök

Kuna tihti on köök renoveerimiseks üks keerulisemaid ja kulukamaid ruume, proovivad ka uue kodu ostjad selle remontimisest kõrvale hiilida. Köögi korda tegemine võib olla küll aegavõttev, kuid kokkuvõttes tasub see end maja müümisel ära.

Avatud planeering

Üha rohkem eelistavad inimesed avaramaid ja valgusküllasemaid ruume. Kui sinu kodu on aga pime ja kitsas, mõtle mõne vaheseina eemaldamise või selle suure liuguksega asendamise peale. Näiteks elutoaga ühendatud köögid võivad maja väärtusele lisada lausa kuni kuus protsenti! 

Foto: www.flickr.com

Juurdeehitis

Kui kinnistul on piisavalt ruumi, võib ühetoaline juurdeehitis lisada kodule lausa üle kümne protsendi lisaväärtust. Sellega võib kaasneda aga suur lisatöö ehitusloa taotlemisel ja materjalide varumisel.

Kelder

Kui krundil juurdeehitisteks ruumi pole, on hea võimalus maja väärtuse tõstmiseks teha korda selle kelder. Eriti linnamajades võidavad üha rohkem populaarsust keldrisse ehitatud saunad, puhketoad ja magamistoad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles