Plekilise ja kulunud puitlaua saab taastada ka värvikihtideta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: http://chairishedfurnishings.houzz.com/

Tihti arvavad inimesed, et vana ja kulunud puitpinda saab päästa vaid paksu värvikihiga. Neil, kes soovivad säilitada puidu vana tekstuuri, tasub värvimise asemel proovida hoopis seda alternatiivi.

Selleks, et vana puidust lauda või pinda taastada, läheb vaja oblikhapet, äädikat, liivapaberit ning vana hambaharja. Pinna katmiseks on vaja veel ka puidupeitsi ja lakki.

Kuna oblikhape on väga mürgine, tuleks kindlasti kasutada kindaid ning toimetada sellega õues või ventileeritud alal, vahendab Hometalk.

Foto: http://chairishedfurnishings.houzz.com/

Toimi nii:

  • Lihvi pinda liivapaberiga, kuni see on ühtlane ja sile. Seejärel puhasta see tolmust.
  • Sega klaasist anumas kokku 1 spl oblikhapet ja kaks tassitäit vett. 
  • Kasta vana hambahari segusse ning kata sellega puidul olevad plekid. Jäta vedelik puidule ning hoia seda seal umbes 15 minutit.
  • Sega 1 spl äädikat kahe tassitäie veega.
  • Kasta puhas hari äädikasegusse ning kata sellega kohad, kuhu panid eelnevalt hapet.
  • Lase puidul kuivada.

Korda protsessi kuni kõik plekid on kadunud. Tavaliselt aitab kahest korrast.

Kui puit on täielikult kuivanud, saab pinna peitsiga üle käia. Pärast peitsi kuivamist (umbes 48 tundi) saab puitu viimistleda lakiga.

Foto: http://chairishedfurnishings.houzz.com/

Kas sina võtaksid pigem aega, et taastada originaalne puidu tekstuur või läheksid lihtsamat teed ning kataksid mööbli kiiresti värvikihiga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles