Miks ei tohiks šampanjat külmas hoida?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šampus.
Šampus. Foto: SCANPIX

Kui oled ostnud hiljuti pudeli šampanjat, siis on päris suur tõenäosus, et see seisab sul külmkapis. See ei pruugi aga märjukesele hästi mõjuda, vahendab Business Insider.

Kui kavatsed šampanja külma panna, siis ära jäta teda liiga pikaks ajaks sinna, sest see võib maitsele kehvasti mõjuda.

Šampanjatootja Moët & Chandon töötaja Marie Christine Osselini sõnul võib šampanjat hoida külmkapis maksimaalselt kolm kuni neli päeva. Kui see aeg on möödas, hakkab mulliga jook kaotama enda maitset vähese niiskuse tõttu.

«Kuna kork hakkab kuivama, siis pääseb rohkem õhku pudelisse ja šampanja oksüdeerub kiiremini,» sõnas Osselin. Kui sul pole plaanis pärast šampanja ostmist seda lähipäevil tarvitama hakata, siis hoia seda jahedas, pimedas ja ühtlasel temperatuuril. Kelder oleks selleks ideaalne koht.

Selle asemel, et šampanjat külmkapis jahutada, soovitab Osselin täita ämber jää ja jääkülma veega ning pista pudel sinna 15–20 minutiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles