Kortsus riided saab sirgeks ka triikrauata

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui triikimine tundub liiga tüütu ja aeganõudev tegevus, ei ole ainsaks lahenduseks ringi käia kortsus riietega. Palju lihtsam moodus on kasutada aurutit, millel lisaks riiete sirgendamisele on veel mitmeid häid omadusi.

Kas oled kunagi kuulnud nippi, et näiteks reisil olles saab kortsus riided sirgeks nii, kui need dušivõtmise ajaks aurusesse vannituppa riputada? Rõivaste aurutit kasutades toimub täpselt sama efekt, kuid palju võimsamalt ja tõhusamalt, vahendab Apartment Therapy.

Auruti kasutamiseks on vaja vaid vett. Täida veepaak, lülita auruti järgi ning lase sellel kuumeneda. Seejärel riputa riideese puule ning käi aurutiga sellest üle. Aur eemaldab kiiresti kõik kangas olevad kortsud. 

Foto: www.flickr.com

Miks on auruti triikrauast parem?

Lisaks sellele, et auruti eemaldab riietest kortsud, tapab see paljud kangas pesitsevad bakterid. See aitab hoida riided pesemiste vahel värske ja puhtana. Seetõttu saab aurutit väga hästi kasutada ka selliste rõivaste puhastamiseks, mis muidu masinas pesemist ei kannata. 

Kuna auruti hävitab ka tolmulesti, saab sellega efektiivselt puhastada veel kardinaid, pehmet mööblit, madratseid, patju ja vaipu. Kuna aur ei sisalda midagi rohkemat kui vett, ei ole puhastamiseks tarvis ka keemilisi ja reostavaid puhastusvahendeid.

Kui triikraud vajab enda kõrvale lisaks veel ka ruumivõtvat triiklauda, siis pisike käsiauruti saab hakkama ka selleta. Aurutiga rõivaid sirgendades on vaja vaid konksu või toru, kuhu riideese riputada.

Pisikese käsiauruti saab pärast kasutamist mahutada hõlpsasti kappi või karpi. Lisaks on saadaval veel ka spetsiaalseid miniauruteid, mis mahuvad ära isegi kohvritesse.

Kui suuremad ja uhkemad aurutid on saadaval pigem kõrge hinnaga, siis pisikese käsiauruti võib leida soodsamaltki kui tavalise triikraua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles