5 koristamisviga, mis rikuvad sinu toidu maitse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kodu koristamisel ei mõtle sa ilmselt tihti, kuidas millegi puhastamine hiljem su toidu maitset mõjutab. Selleks aga, et hommikune kohv maitseks eriti hästi, tasub koristamisel siiski mõnda asja silmas pidada, vahendab Good Housekeeping.

Kohviveskisse puru jätmine

Juhul kui jahvatad kohvi tegemiseks igapäevaselt värskeid ube, peaksid oma kohviveskit aeg-ajalt puhastama. Kui selle tegemata jätad, võib vanadest ubadest eraldunud rasvad jätta värskele kohvile veidra järelmaitse.

Räpasel grillirestil küpsetamine

Kui grilliresti korralikult ära ei puhasta, võivad söestunud toidujäätmed jääda värske toidu külge ning muuta selle ebameeldivaks. Selleks, et see ei juhtuks, tuleb rest alati enne kasutamist harjaga üle tõmmata.

Panni pesemine nõudepesumasinas

Nõudepesumasinas panni pesemine võib eemaldada sellelt vajaliku kaitsekihi. Seetõttu hakkab hiljem sellel ka toit ebaühtlaselt küpsema, mis võib rikkuda meeldiva roa täielikult.

Liigne nõudepesuvahendi kasutamine

Kui kasutad liiga palju pesuvahendit ja seda hiljem korralikult maha ei loputa, on suur tõenäosus, et sa kas tunned hiljem nõudelt süües vahendi lõhna või hoopis tunned selle maitset oma toidus.

Küüslaugupressi masinas pesemine

Nagu panne, ei tohiks ka küüslaugupressi nõudepesumasinas pesta. Sellisel juhul võib küüslauk kuivada pressi aukudesse ning järgmisel söögitegemisel toidu ära rikkuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles