Lihtsad nipid, kuidas väikeses kodus trenni tegemiseks ruumi leida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kui muretsed, et sul pole kodus trenni tegemiseks piisavalt vahendeid või ruumi ning maksad selle asemel iga kuu hoopis hirmkallist jõusaali tasu, tasub need nipid kindlasti kasutusele võtta.

Tee oma mööbel mobiilseks

Kui tuppa tekiks diivanilaua kõrvale lükkamisel rohkem ruumi, siis kaalutle lauale rataste lisamist, vahendab Apartment Therapy. See muudab laua liigutamise enne ja pärast trenni eriti lihtsaks. Soovituslik on aga kasutada lukustatavaid rattaid, et vajadusel laud siiski kindlalt paigal püsiks.

Ratastega laud
Ratastega laud Foto: www.flickr.com

Kasuta seinapinda

Seinad ei ole vaid piltide riputamiseks ning võivad trenni tegemisel osutuda väga kasulikuks. Kui sul on natukenegi vaba seinapinda, saad seda treeningu käigus näiteks seinakükkideks või -planguks edukalt ära kasutada.

Kasuta toole

Toolid ei tule kasuks vaid tugitoolispordis - neid saab eriti hästi kasutada nii tasakaalu hoidmiseks kui näiteks kätelihaste treenimiseks.

Foto: www.pexels.com

Võta appi treeninglindid

Parim vahend kitsastes oludes trenni tegemiseks on treeninglint. Need on odavad ning võtavad hoiustamisel vähe ruumi. Samas on need trenni tegemisel väga efektiivsed. Linte saab kasutada nii seisvates, istuvates kui lamavates asendites.

Kasuta kodutehnikat

Kui leiad piisavalt vaba ruumi otse teleka või arvutiekraani ees, on kodus trenni tegemine eriti lihtne. Kui aga mitte, on hea võimalus tõmmata oma telefoni mõni treeningäpp, kust harjutusi vaadata või juhendit kuulata saab ka kõige kitsamas kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles