Suur galerii: Luige laadal pakutakse kaupa, mida internetist ei leia

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alanud Luige maaelu laat meelitab kohale nii aiandus-, sisustus-, loomakasvatus- kui toiduhuvilisi. Baltimaade suurim loomade, lindude ja kalade näituslaat kestab täna keskpäevast kuni pühapäevani.

Tallinna külje all Luigel toimuv aiandus- ja käsitöölaat on ennekõike suunatud aedade ja kodude sisustamisele. Pakutav kaup ulatub aga istikutest ja kaltsuvaipadest kuni alpakade ja lihaveisteni.

Laadal saab näha suurt hulka Eestis kasvatatavaid loomi, eksootilisi linde, roomajaid ja kahepaikseid. Lisaks on maaeluga tutvumiseks võimalik pealt vaadata ka lambapügamist, lehmalüpsmist  ja lihaveiste hindamist.

Luige laat.
Luige laat. Foto: Erik Prozes

Taimedest pakutakse laadal suve- ja püsililli, amplitaimi, viljapuid, maitsetaimi ja palju muud. «Istikute ostmisel külma ilma ei tasuks karta – juba praegu on võimalik nii mõnigi taim õue kasvama panna,» väitis laadal istikuid müüv Arli Puukooli asutaja Aivar Haak.

 Lisaks taimedele võib laadalt oma koduaeda leida veel muruniidukeid, käsitsi valmistatud grille, mullivanne ning huvitavaid sauna- ja aiamajakesi. Samas leiab rohkelt sisustusdetaile ka tuppa: vilditud seepe, vaipu, puidust võitoose, lõikelaudu ja palju muud.

Luige laat.
Luige laat. Foto: Erik Prozes

Kui osa müüjatest tegutsevad ka internetis, siis mõnda kodukaupa võib leida vaid laadalt. «Minule see internetis müümine ei istu, laatadel on ikka alati parem. Ostjad saavad kaupa oma silmaga näha ja katsuda,» kostis kaltsuvaipu müüv Iivi Oja.

Kuigi Mõisakeraamika käsitööline Kristel Luik on oma tooted müüki pannud ka poodi ja internetti, eelistab ka tema pigem laatadel tegutseda: «Olen Luige laadal oma tooteid juba 15 aastat müümas käinud. Selle ajaga on kõik müüjad saanud justkui ühtseks pereks!»

Luige laat.
Luige laat. Foto: Erik Prozes

Näituslaadal on kõhutäiteks olemas ka toidutänav, kuhu on kohale tulnud parimad kodumaise ja maheda toidu pakkujad. Hamba alla leiab soovi korral kõike alates värsketest saiakestest kuni suitsutatud pardilihani.

Luige laat.
Luige laat. Foto: Erik Prozes

Luige maaelu näituslaat kestab 12.-14. maini. Maaelu suursündmus on reedel avatud kell 12-19, laupäeval kell 9-17 ning pühapäeval kell 9-16. Lisainfot Luige maaelu näituslaada kohta saab veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles