Üks asi, mida kodu müües kunagi öelda ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Tähtveres.
Villa Tähtveres. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kuigi sa võid arvata, et omal jõul kodu müües on hästi tark võimalikult palju jutustada, võib see sulle karmilt kätte maksta. Nimelt on vähemalt üks asi, millest kodu ostjale kunagi rääkida ei tohiks.

Nimelt jäävad väga paljud kodud müümata seepärast, et omanik teatab kohe, kui huvilised seda vaatama tulevad: me ei müü alla selle ja selle summa, vahendab kinnisvarauudiste portaal Realtor. 

On arusaadav, et soovid kinnisvara eest saada võimalikult suure summa, kuid asjasse tuleb suhtuda realistlikult: hinna määrab turu hetkeolukord ja kinnisvara tegelik väärtus. 

Säärase teadustamisega võid väga suure tõenäosusega ilma jääda mõnest väga heast pakkumisest, mis võib-olla on vaid pisut allapoole sinu soovitud hinda. Inimesed lihtsalt ei hakkagi hinna üle läbi rääkima, kui hinnaküsimusele kohe nii resoluutselt lähened.

«Ma olen liiga palju näinud olukordi, kus inimesed müüvad oma kodu kohutavalt kaua, sest teatavad igaühele, kes jala uksest sisse saab, et nende hind on lõplik ja tingimisruumi ei ole. Enamasti on nad sunnitud lõpuks järeleandmisi tegema, sest nende soovitud hind ei ole lihtsalt realistlik, aga nad säästaksid palju aega ja vaeva, kui selle koha pealt suud ei avaks,» ütleb maakler Cara Ameer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles