Majale loata võimsa juurdeehituse teinud paar väidab, et tegu on hoopis abihoonega

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Paar, kes ehitas majale juurde terve neljatoalise osa, väidab tõsimeeli, et tegu on kõrvalhoone, mitte loata juurdeehitusega. 

Jonathan ja Feliciana Tilley ehitasid loata enda majale juurde neli tuba, milles on muu hulgas kodune jõusaal, kodukontor ja mängutuba lastele. Kuigi juurdeehitusel puudub ehitusluba, ei näe paar endal mingit süüd, vahendab Daily Mail. Nimelt ehitasid nad majaosa eraldi valmis ja ühendasid selle siis olemasoleva majaga, mistõttu on nende sõnul tegemist kõrvalhoonega, mille jaoks pole ehitusluba vajagi.

Kohalik omavalitsus seda väidet hästi kuulda võtta ei tahtnud. Jonathan kinnitas tema pärast kokkukutsutud istungil, et võib-olla ta tõesti eksis kõrvalhoone ehitamise eeskirjade vastu, aga igal juhul polnud tal mingit plaani olemasolevat peamaja laiendada, vaid ikka ainult abihoone ehitada.

Seda on raske uskuda ka teistel peale kohtuniku, sest fotodelt on selgelt näha, et juurdeehitus on vanema majaosaga vahekoridori abil kokku ehitatud. Isegi, kui juurdeehitus ka enne eraldiseisvana valmis ehitati ja siis majaga liideti, ei muuda see fakti, et praeguseks on tegu olemasoleva hoone laienduse, mitte eraldiseisva ehitisega.

Paar sai kaela kopsaka rahatrahvi ja on sunnitud järgneva 28 päeva jooksul tehtu lammutama. Paljudele tundub otsus julm, kuid kohaliku omavalitsuse volikogu liige Robert Turner peab seda õiglaseks. «Me julgustame inimesi alati kodu remondi ja laiendamise plaanidega meiega nõu pidama, et taolisi ebameeldivusi vältida. Me pakume selleks suisa tasuta nõustamist,» sõnas Turner.

Vaata fotosid peamajast ja abihoonest SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles