5 põhjust, miks köögi prügikasti harjumuspärases kohas hoida ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Enamik meist teab, et prügikasti koht köögis on valamu all kapis. Tegelikult on hea hulk põhjuseid, miks see just seal mingil juhul olla ei tohiks. Millised? Vaatame järele.

See haiseb

Ei ole veel kohatud majapidamist, kelle juures köögi prügikast halba lõhna ei levitaks. Suuremal või vähemal määral on see igas kodus esindatud. Enamasti hoiab ümbritsev kapp selle haisu kinni ja pole sugugi meeldiv ust avades lõhnapahvakat näkku saada. 

See on ebamugav ja ebahügieeniline

Iga kord, kui tahad midagi ära visata, pead kapiukse avama. Söögitegemise ajal üsna tüütu lisaliigutus, sest tihti tuleb enne veel ka kas käsi loputada või siis pärast ust puhastada. Tihti ei vaata me ise, kuidas täpselt asju sinna kappi peidetud prügikasti viskame. Vahel läheb midagi sihtkohast mööda. Mõnikord võivad selleks olla lihajäätmed või piimatoodete pakendid, mis siis võikalt haisema hakkavad.

Kitsamad valikuvõimalused

Kappi mahuvad vaid teatud tüüpi prügikastid, seega oled oma valikutes üsna piiratud. Eraldiseisvad prügikastid võivad olla aga tõelised disainielemendid. 

Raisus ruum

Prügikast võtab ära üsna suure osa valamualusest kapist. Samas on kindlasti vaba põrandapinda, kus eraldiseisev prügikast asetseda võiks. Nii et miks seda kasti sinna kappi suruda ja loobuda võimalusest hoida seal hoopis nõusid või potte-panne?

Prügi väljaviimine ununeb kergesti

Mis silmist, see meelest, kui parafraseerida üht tuntud ütlemist. Kui üle ääre ajav prügikast on kapiukse taga peidus, on seda palju kergem unustada kui kasti, mis keset kööki kogu aeg silma all. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles