Suures kodus kaovad pereliikmed ära

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes / Postimees

Inimesed unistavad sageli oma kodust: esmalt korterist, siis majast, siis veel suuremast majast. Tegelikult tasuks aga oma unistused koomale tõmmata, sest kui kodu saab liiga suur, ei võida sellest keegi. 

Kuigi meie kultuuriruumis kipub suur kodu siiani olema staatuse ja edukuse näitaja, võiksid inimesed oma rahulolutunde huvides põhjalikult järele mõelda, kas nad ikka tahavad endale kaela hiiglaslikku majalahmakat. Suure elamisega kaasnevad ka suured kohustused ning halvad küljed, mis võivad koduomaniku suure õnnetunde asemel hoopis õnnetuks teha.

Evelin Teas Skanton Kinnisvarast manitseb, et sõltuvalt kinnisvara tüübist on liiga suurel kodul oma miinuseid. Üks põhilisemaid on tema sõnul kindlasti ülalpidamiskulud ehk teisisõnu kommunaalkulud. «Majade või majaosade puhul tuleb enamasti maksta vaid tarbitud teenuste eest, kuid korterite puhul lisanduvad üsna sageli ka hooldustasud, remondifondimaksed ja muu selline,» selgitas Teas. Olulisel kohal on tema sõnul ka renoveerimiskulud: suure maja puhul kulub eluaseme kohendamisele palju rohkem raha. Samuti võib suure kodu müügiperiood venida väga pikaks. «Võrdluseks: kui kahetoalise korteri müügiperiood on enamasti maksimaalselt kolm kuud, siis üldjuhul suure, viietoalise korteri müük võtab sõltuvalt hinnast aega vähemalt pool aastat,» kõneles Teas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles