Viis üllatavat viga, mida pesu triikides teed

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Isegi igapäevaselt triikimisega kokku puutudes, võid suure tõenäosusega teha mõningaid vigu. Neid vältides pikendad nii riiete kui ka triikraua eluiga, vahendab Good Housekeeping.

1. Kuivade riiete triikimine

Enne triikimist tuleks suurematele kortsudele alati vett peale pritsida. See niisutab kangast ning muudab selle lõdvemaks. Kui pärast kuuma rauaga kortsudest üle käid, kaovad voldid silmapilkselt. Eriti tugevate kortsude jaoks tuleks vajadusel kasutada ka auru.

2. Õrnade riiete viimaseks jätmine

Triikrauad kulutavad maha jahtumiseks rohkem aega kui kuumenemiseks. Seetõttu tuleks alati alustada riideesemetest, mis vajavad kõige vähem kuumust. Kui teed vastupidi, riskid kanga kärsatamise või sulatamisega.

3. Liiga tugev kuumus

Kui riideese on valmistatud materjalide segust, eelista triikraual alati õrnema materjali režiimi. Liiga kuuma rauaga triikimine võib kahjustada riide materjali.

4. Triikraua mitte puhastamine

Sulanud riidekiud ja kogunenud mustus võivad hakata kangaid tirima ja määrima. Puhasta külma triikraua talda aeg-ajalt näiteks söögisooda ja vee seguga ning võid olla kindel, et triikraud peab kauem vastu.

5. Vee hoiustamine triikrauas

Pärast iga triikimist tuleks veepaagist alati vesi välja kallata, eriti, kui hoiustad triikrauda selle talla peal. See aitab ära hoida kodumasina sisemise kahjustamise ning talla roostetamise või värvumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles