Lugeja fotod: üks väga teistmoodi mänguväljak lastele

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak.
Mänguväljak. Foto: mutukamoos.com

Kui enamasti kohtab koduaedades tüüpilisi liumäest, ronimispuudest, kiikedest ja liivakastist koosnevat mänguväljakut, siis selles peres on vanemad oma kätega rajanud ühe hoopis teistsuguse lahenduse.

Esiotsa tekkis Eveli koduaeda laste jaoks liivakast ja kiigepuu. Kiigepuu sai endale külge vintsi, millega lapsed ükskõik millega täidetud ämbreid üles vinnavad ja siis jälle alla lasevad. Tulemust mängul ei ole, aga lõbu on laialt. 

Foto: mutukamoos.com
Foto: mutukamoos.com

Liivakastiga läks esiotsa pealtnäha üsna kehvasti: see sai paika kohta, kus vohasid nõgesed ja ohakad. Kuid ka selle mure vastu leidus rohtu. Mätas kaevati üles ja liivakasti ümbrus täideti omakorda liivaga. Nii kolis liivakast kastist välja.

Foto: mutukamoos.com

Laienenud liivakast tekitas veel ühe põnev võimaluse: liivasele alusele said paika puupakud, mille peal mõnus turnida. Pakkude vahele paigaldati lauajupid, mis moodustavad väikesed sillad ja pakuvad võimalust suurepärasteks tasakaaluharjutusteks. 

Foto: mutukamoos.com

Lisaks sellele sai välja kraamitud vanad söögiriistad ja potid-pannid ning eraldatud lastele ka pisut ehitusmaterjale telliste ja plangujuppide näol. Need kokku pakuvad lõputuid mänguvõimalusi ning lapsed ise täiendavad kollektsiooni tihti jalutuskäikudelt korjatud käbide ning mere- ja teokarpidega. 

Foto: mutukamoos.com
Foto: mutukamoos.com
Foto: mutukamoos.com

Kas pole väga mõnus teistmoodi mänguväljak tüüpillise poest ostetud lahenduse asemel? Rohkem infot, ideid ja pilte leiab Eveli blogist  Mutukamoos

Kas sul on samuti näidata mõnd erilist või huvitavat aiarajatist? Kirjuta meile aadressil anna-liisa.mets@postimees.ee või postita pilte meie Facebooki-lehele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles