Arenduseks sobib kõik: jõhkra kurjategija kodust sai üüriäri

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josef Fritzli endine kodu, milles nüüd kaasaegsed üürikorterid.
Josef Fritzli endine kodu, milles nüüd kaasaegsed üürikorterid. Foto: SCANPIX

Kinnisvaraarenduseks sobib ilmselt igasugune elumaja: Austrias on üürikorteriteks ümber kohendatud maja, kus Austria jõhker kurjategija Josef Fritzl oma tütart 24 aastat vangis hoidis ja ära kasutas.

Herbert ja Ingrid Houska ostsid ruumika maja, Fritzli endise kodu, kolm aastat tagasi 120 000 euro eest ning renoveerisid selle vahepealsete aastate jooksul täielikult, vahendab Daily Mail. Majast on kadunud igasugused jäljed sellest, kuidas Fritzl sealses keldris 1984. aastast kuni 2008. aastani oma tütart vangis hoidis ja seksuaalselt ära kasutas.

Tänasel päeval on tegemist majaga, mis pakub keskmiselt 500 euro eest kuus üürile ühe kuni kahe magamistoaga kaasaegseid laminaatpõrandate ja modernse köögimööbliga kortereid. Minevikku üritatakse unustada ja esimesed üürilised on juba sissegi kolinud. Keldrit majal, muide, enam ei ole. Linnavõimude korraldusel aeti see pärast koletu kuritöö ilmsikstulekut lihtsalt kinni.

Üürnikke elas majas ka ajal, mil Fritzl oma last seal vangis hoidis, kuid väidetavalt ei märganud keegi kunagi midagi kahtlast. 

Maja praeguste omanike hinnangul pole sugugi ebaeetiline seal oma üüriäri ajada: nende meelest tuleks minevik selja taha jätta ja majale uus võimalus anda ning parem maine kujundada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles