Nipp: kuidas kohviveski vaid minutiga puhtaks saada

Tuule Põldsaar
, Koduportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Kohviveskit on imelihtne kasutada nii värskete kohviubade jahvatamiseks kui ka vürtside ja tuhksuhkru peenestamiseks. Selle asemel, et järelejäänud õlisid ja puru terade vahelt näpuga torkima hakata, on olemas ka veidi lihtsam lahendus, vahendab TheKitchn.

Nii kohvioad kui ka muud jahvatatavad toiduained koosnevad osaliselt õlidest, mis purustamisel eralduvad ja masina külge hakkavad. Õlide külge kleepuv puru hakkab aga kogunema ning edaspidi maitset rikkuma.

Kuna kohviveskit kraani all pesta ei tohiks, puhastatakse seda enamasti niiske rätiga. Sellega on aga keeruline raskesti ligipääsevatest aladest, näiteks terade alt, õliseid kohti puhastada ning tihti jääb siiski mõni nurk tähelepanuta. Õnneks on olemas kiire lahendus, mis muudab puhastamise kümneid kordi lihtsamaks.

Selleks täida kohviveski keetmata riisiga ning jahvata see puruks. See imab endasse kõik õlid ja jätab maha vaid õrna kihi riisijahu. Viska see ära ning käi veski niiske lapiga üle. Nüüd eemalduvad jäägid imelihtsalt ja järele ei jää mitte ühtegi üleliigset kohvitera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles