5 Eesti mõisa, mille võileivahinnaga kätte saab (4)

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Mõis tundub lihtinimesele kauge ja kättesaamatu kinnisvarana, mille hind selline, et hing jääb kinni. Tegelikult leidub üle Eesti mitu taskukohast mõisa, mis ootavad, et keegi tuleks ja nad korda teeks. 

1. Vana-Kirepi mõis Tartumaal, hind 39 000 eurot

Foto: KV.EE

Tartust 35 kilomeetri kaugusel ootab uusi omanikke 1870. aastal rajatud pirakas palkidest ehitatud mõis. Mõisa juurde kuulub vana mõisapark tiigiga. Pargis peetakse küla jaanitulesid. 

2. Võiardi karjamõis Põlvamaal, hind 39 000 eurot

Foto: KV.EE

Võiardi mõis on küll üsna kehvas seisus, kuid taastatav. Peamajale lisaks on krundil lauda ja aida varemed ning kõrvalhoone. 

3. Kurista mõis Tartumaal, hind 41 000 eurot

Foto: KV.EE

Suure mõisapargiga Kurista mõis pärineb 19. sajandi lõpust ja vajab tublisti taastamist, kuid potentsiaali on ehitisel kõvasti. 

4. Unukse mõis Lääne-Virumaal, hind 42 000 eurot

Foto: KV.EE

Ligi meetripaksuste kiviseintega mõisas on alustatud renoveerimist nii palju, et nõukogudeaegsed lisandid on välja lõhutud. Teha on siiski veel üsna palju, elamiskõlblik mõis hetkel ei ole.

5. Laugu mõis Saaremaal, hind 45 000 eurot

Foto: KV.EE

Laugu mõis on pika ajalooga ja väärikas ning ostjale peaks selle eriti ahvatlevaks tegema fakt, et hoone pole muinsuskaitse all, seega on renoveerijal seal üsna vabad käed. 1850. aastal ehitatud peamajast on paremini säilinud vasak tiib.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles