7 majapidamistööd, mida sa ilmselt valesti teed

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Enamikule inimestele on kodu korrashoidmine küll vajalik, kuid igav, korduv ja lihtsalt tüütu tegevus. Siin on mõni viga, mida vältida, et koristamiseks kuluvat aega võimalikult efektiivselt ära kasutada. 

1. Akende pesemine palava ilmaga

Päikeselisel ja valgusrikkal päeval akende pesemine võib tunduda küll hea ideena, kuid tegelikult tuleks akende pesu jätta pigem pilvisteks päevadeks. Päikesest tulev soojus kuivatab aknaid liiga kiiresti, mis jätab klaasile nähtavad kriimud ja triibud. 

Lihtsaim viis akende pesemiseks on segada kokku üks osa söögiäädikat, teine osa vett ning segu pihustipudeliga klaasile pritsida. Seejärel tuleks aken üle hõõruda ajalehega. Selline akende pesemise meetod jätab klaasi, kemikaale kasutamata, kriimuvabaks.

2. Voodipesu vahetamine liiga keeruliselt

Kui leiad, et voodipesu vahetamine võtab liiga kaua aega, teed sa seda ilmselt liiga keeruliselt. Selle asemel, et hakata tekki lihtsalt koti sisse toppima, pööra tekikott enne pahupidi. Seejärel võta kinni kahest teki ja tekikoti ühtivast nurgast ning tõmba tekikott õiget pidi tagasi. Raputa seda veidi ja kott ongi vaid sekunditega teki ümber.

3. Pesumasina liialt täis toppimine

Kuna tervet päeva pesu pesemisele kulutada ei soovi vist keegi, on pesumasina ääreni täis toppimine ahvatlus, millele ei suuda paljud vastu panna. Siiski ei tohiks seda teha, kuna lõppkokkuvõttes võtab see rohkem nii aega kui ka raha.

Pesumasinaid on küll erisuguse mahutavusega, kuid alati peaks riietele jätma ringi liikumiseks piisavalt ruumi. See aitab kaasa sellele, et pesu täielikult loputatud ja puhtaks saaks. Vastasel juhul tuleb riided lihtsalt uuesti pessu panna.

4. Tolmuimejakoti liiga harv vahetamine

Ära vaheta tolmuimejakotti välja alles siis, kui see hakkab juba plahvatama. Kui tolm, mustus ja karvad tolmuimeja üle koormavad, väheneb selle imemisvõimsus. Vaheta kotti juba siis, kui sellest on umbes kaks kolmandikku täitunud.

5. Kõrgel paiknevate alade unustamine

Enamasti on kõige hüljatumad kohad kodus need, kuhu me ei ulatu. Ära unusta aeg-ajalt puhastada ka lampe ja kõrgeid liiste, kus igapäevaselt pilk ei peatugi. Vastasel juhul võib neile koguneda suur tolmukiht, mis tekitab allergiaid ja bakterite levikut.

6. Nugade nõudepesumasinas pesemine

Tundub ju loogiline panna kõik mustad nõud nõudepesumasinasse? Tegelikult võib muuta nõudepesumasinate puhastusvahendid terad nüriks. Seetõttu tuleks kalleid nuge pesta vaid käsitsi soojas vees.

7. Dušinurga puhastamine kemikaalidega

Ajapikku kogunevad dušiklaasidele tüütud seebi- ja veeplekid, mille puhastamiseks rutatakse poodi kemikaale täis puhastusvahendite järele.

Kõige mõistlikum on klaase puhastada samamoodi nagu aknaidki: lahjenda söögiäädikas veega, pritsi seda klaasile ning kuivata ja hõõru ajalehega laiali.

Allikas: Houzz

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles