Aastakümneid püsinud sisekujundustrend, mida paljud põlgavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandi jalast valmistatud valgusti.
Elevandi jalast valmistatud valgusti. Foto: www.flickr.com

Üks aastakümneid, õigupoolest aastasadu hinges püsinud sisekujundustrend jagab inimesed kaheks: mõni leiab, et see peaks olema ammu pildilt kadunud, teine on selle tulihingeline pooldaja.

Mis tundeid tekitab sinus seinal rippuv põdrapea või toanurgas hambaid näitav rebasetopis? Nii mõnig leiab, et see on austusavaldus ja kummardus loodusele ja selle suursugususele ning ilule. Teised on seda meelt, et tegu on ehtsa  näitega sellest, kuidas inimene ennast looduse krooniks peab. Arvatakse, et selline trend peaks lõpuks lõplikult kodudest kaduma. 

Foto: www.flickr.com

Nüüd hakkavad ka sisekujundajad liikuma viimasesse paati öeldes, et inimesed peaksid oma topisearmastuse üle vaatama ja mõtlema, kas on ilus ja eetiline kaunistada elamist millegagi, mille saavutamiseks on keegi pidanud oma elu jätma. «Minu meelest leiavad paljud, et see lisab nende kodudele särtsu ja nad ise mõjuvad oma loomapeadega ehitud kodudes kuidagi suursugusema ja tõsiseltvõetavamana, aga ma lihtsalt ei mõista, kuidas see saaks nii olla,» ütleb sisekujundaja Jonathan Adler.

Foto: www.flickr.com

Juhul kui põdrapea seinal tõesti lahe tundub, soovitavad sisekujundajad kasutada kunstpäid. Neid toodetakse praegu näiteks papist, aga järele tehakse ka täitsa ehtsailmelisi topiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles