Video: ehitaja näitab, kuidas võinoa abil paari liigutusega majja sisse murda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukselukk.
Ukselukk. Foto: www.flickr.com

Sa võid küll arvata, et sinu kodu on sinu kindlus, kuid reaalsuses võid olla üks neist, kelle elamisse sisse murdmiseks piisab ainult võinoa kasutamisest. 

Videos on näha, kuidas ehitaja Tom House lõdva liigutusega võinoa ukse vahele torkab, seda seal natuke aega edasi-tagasi lõgistab ja siis muretult ukse avab. 

Videot näinud inimesed on šokeeritud, sest  paljud sarnase  uksetüübi omanikud ei teadnud, kui lihtne on kurjategijail nende  koju pääseda. 

Teised kirjutavad, et nemad on juba sel moel varguse ohvriks langenud. «Meil on selline uks ja meie koju murti samal moel sisse ajal, kui meie üleval magasime,» kirjutab üks naine video kommentaarides.

Ukseeksperdid soovitavad kodu puhul kindlasti turvauksi eelistada, kuid ka neil on vahe sees: mõned Aasias toodetud uksed lukustuvad küll mitmest kohast ja näivad igati turvalised, kuid uks ise on valmistatud sisuliselt papist ja väga kergesti lõhutav, nii et mitmekordsest lukustussüsteemist pole siinkohal abi.

Maja välisuks on kindlasti asi, millesse tasub investeerida ja millele pisut rohkem kulutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles