10 vahvat kodukaunistamise nippi lihavõteteks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.pexels.com

Klassikaline Eesti kodu on tavaliselt põhjamaiselt hallides, beežides ja valgetes toonides, kuid lihavõttepühadeks tekib soov värvid tuppa tuua. Kuidas maitsekalt ja rõõmsalt kodu pühadeks kaunistada, annab soovitusi Haabersti K-Rauta kaupluse aiaosakonna juhataja Viive Tambek.

1) Kasuta munade värvimiseks ebatraditsioonilisi tehnikaid. Näiteks saad põneva tulemuse, kui kleebid munale maalriteibist ribad või täpid, kastad muna värvi sisse, lased värvil kuivada ning eemaldad seejärel teibi. Munakaunistusi saad lõigata ka pabertapeedi või pakkepaberi jääkidest. Ära ei tasu visata juba söödud munade koori, neid saab kleepida mosaiigina uuele munale. Eriti vahva tulemuse saab valgele munale pruune ja pruunile valgeid koori kleepides. Värviinspiratsiooni võid otsida ka köögiviljakeldrist, sest munad saavad vahva kuue nii punase kapsa, sibula kui ka punapeediga.

2) Külva lihavõttepühadeks väikestesse lillepottidesse muru. Kui jääd istutamistööga hiljaks, siis püüa leida metsast rohelist sammalt, mis annab sama kevadise efekti. Kui muru või sammal on eksponeeritud suuremal pinnal, saad sinna sisse peita värvilisi mune ja teisi lihavõttekaunistusi.

3)   Too tuppa pajuoksad ja värvi urvad eri tooni lihavõttemunadeks.

Foto: www.vibekedesign.blogspot.com

4) Pane tulbid või nartsissid koos pajuokstega vaasi. Soovi korral võid eksponeerida kevadlilli ebatavalistes anumates, näiteks emailämbris või täpilises piimakannus. Võid panna ka lilled väikese vaasiga suurde läbipaistvasse vaasi ning täita kahe vaasi vahelise ala kas värviliste või naturaalsete valgete munadega nii, et sisemist vaasi ei jää näha. Tulemus on väga efektne.

5) Ehi lihavõttepuu. Vali selleks suur ja haruline oks, millele saad erksate paeltega riputada tühjaks puhutud värvilisi mune. Pane oks kas põranda- või lauavaasi.

6) Osta või õmble diivanipatjadele kollased ja rohelised katted, neid saad igal aastal taaskasutada.

Foto: www.houseofturquoise.com

7) Pane toidulauale värviline laudlina või erksad nõud, aga mitte mõlemat korraga. Pühademeeleolu saad lisada temaatiliste salvrätikutega. 

8) Küünlad ei ole pelgalt jõuluehteks, aga erinevalt talvistest pühadest on lihavõtteküünlad kollased, mururohelised, türkiissinised ja heleroosad.

9) Oma majas saad valmistada rõõmu ka möödakäijatele. Pane näiteks majaesisele trepile lapsele väikseks jäänud värvilised kummikud, täida need vee ning tulpidega. Kui vettpidavaid või ülearuseid kummikuid pole, täidab nende aset ka emailitud ämber või kolmeliitrine klaaspurk.

Foto: BotanikaStudio

10) Uksekaunistuseks võid valmistada samblast lihavõttepärja ning ehtida selle värviliste munadega. Kasuta kindlasti kas tühjaks puhutud või mittesöödavaid mune, sest vastasel juhul võib vahva kaunistus pakkuda huvi ka lindudele ja naabri kassile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles