5 põhjust, miks IKEA mööblit osta ei tasu (7)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The IKEA logo is seen outside IKEA Concept Center, a furniture store and headquarters of the IKEA brand owner Inter IKEA, in Delft, the Netherlands March 16, 2016.   REUTERS/Yves Herman/File Photo
The IKEA logo is seen outside IKEA Concept Center, a furniture store and headquarters of the IKEA brand owner Inter IKEA, in Delft, the Netherlands March 16, 2016. REUTERS/Yves Herman/File Photo Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Rootsi odavmööblihiid IKEA pole sugugi kõiki ümber sõrme keeranud: leidub neidki, kes kategooriliselt keelduvad sealt endale midagi koju toomast. 

1. Mööbli kokkupanek

IKEA mööbel koosneb nii väikestest algosadest, et kohati tundub lihtsam minna metsa, puu langetada ja sellest endale vajaminev laud või riidekapp, miks mitte ka köögimööbel valmis meisterdada. Inimesed tunnistavad, et mõne eseme kokkupanek võib võtta terve tööpäeva. Tööpäeva! Seda on liiga palju.

2. Tagasikutsumised

IKEA mööbliga juhtub justkui jube palju õnnetusi ja seda kutsutakse väga tihti tagasi. Võib-olla veab ja enda koju ükski vigane ese ei jõua, aga mis siis, kui ei vea? Tundub kahtlane ja ei tahaks riskida.

3. Hiiglaslikud poed

Kui sa tahad IKEA mööblit enne ostmist käega katsuda, pead poodi kohale minema. Poed on neil aga ehitatud täielikeks labürintideks, nii et sisuliselt pead ühe esemeni jõudmiseks tutvuma kogu nende kaubavalikuga ja teekonnal surmani ära väsima.

4. Ettetellimise võimalus ei õigusta end

IKEA poest saab, vähemasti mõnes kaupluses, teha eeltellimuse, nii tuleb sul vaid kohale minnes kaup peale korjata. Kuuldavasti selgub aga tihti, et kokkulepitud ajaks kohale jõudes pole laotöötajad jõudnud veel su tellimust kokku panna ja tuleb määramatu aeg lisaks oodata või üldse hiljem tagasi tulla.

5. Ajutine ei valmista rõõmu

IKEA mööbel pole loodud igavesti kestma, vähemasti enamik sellest, ja inimesed kurdavad, et kui muidu kaasneb uue mööblitüki ostuga seletamatu õnnetunne uue asja üle, siis IKEA mööbliga seda ei teki. See täidab oma ülesannet ja vaba ruumi sinu kodus, aga see on ka kõik. 

Kas sina oled IKEA klient? Mida sulle sealt osta meeldib? Kui ei ole, siis miks? 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles