Fotod: viimase 30 aasta sisekujundustrendid, mis loodetavasti kunagi tagasi ei tule

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interjöör.
Interjöör. Foto: www.flickr.com

Mõnd sisekujundustrendi jääme igatsema, kui tema aeg ümber saab, aga teiste puhul oleks kindlasti parem, kui nad kunagi tagasi ei tuleks. Siin on valik neist.

Graniidist tööpinnad

Foto: www.flickr.com

Eelmise kümnendi alguses jõuliselt koduköökidesse tunginud graniit on meid ära väsitanud. Eelkõige seepärast, kui palju vorbiti graniiditaolisi odavaid tööpinnaplaate. 

Moosipurgid

Foto: www.flickr.com

Moosipurgid kui laternad, moosipurgid kui küünlaalused, moosipurgid kui smuutiklaasid... Hipsterkultuur sai ilmselt alguse nendest õnnetutest moosipurkidest, mida hästi enam vaadatagi ei suuda.

Itaaliapärased köögid

Foto: www.flickr.com

90ndatel moodi läinud itaaliapärased raskete joontega köögid on väga harva ja väga vähestes kodudes tõeliselt head välja näinud. Peamiselt asuvad need kodud Itaalias. 

Männipuidust mööbel

Foto: www.flickr.com

Jaa, naturaalne puiduvärv on just praegu jälle moes, aga te teate hästi, mida me mõtleme: toatäit romantilise kaarja servaga ja ümarate nurkadega männipuitu, mis aegamisi tumekollaseks tõmbub. Aitab!

Kott-toolid

Foto: www.flickr.com

Kuigi neid kasutatakse tänapäevalgi, tuleks vastu võtta seadus, mis lubaks sääraseid moodustisi hoida ainult laste- või ühikatoas, kuhu need õigustatult kuuluvad.

Bordüürid

Foto: www.flickr.com

Oma lapsepõlve 90ndatel pidanud inimesed ilmselt mäletavad kogu kodust seda trendi: allpool ühesugune, ülevalpool teistsugune tapeet, bordüür keskel. Miks? Tapeedid pakuvad palju toredamaid võimalusi kui see kummaline trend.

Lamellkardinad

Foto: www.flickr.com

Kellel küll tuli mõte, et sellised aknakatted peaksid leidma kasutust väljaspool kontoriruume, suisa elu- ja magamistubades? Aja jooksul need õnneks tasapisi lahkusid sealt ja ei tule loodetavasti enam kunagi tagasi.

Kunstpuuviljad

Foto: www.flickr.com

Mäletate seda plastikbanaanide, -apelsinide ja -viinamarjadega täidetud kaussi kodusel diivanilaual umbes aastal 1995? Püüdke unustada, me loodame, et ei pea seda trendi enam kunagi kohtama. Laual olgu ikka päris puuviljad.

Millist sisekujundustrendi sina enam mitte kunagi näha ei tahaks? Aga mis võiks taas moodi tulla? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles