Tartusse kerkivad sügiseks kaasaegsed ridaelamud

Anna-Liisa Mets
, Kodu.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvissentali elurajoon.
Kvissentali elurajoon. Foto: Fausto

Tartus lastakse töösse uus arendusprojekt: Kvissentali elamurajooni kerkivad sajaruutmeetrised ridaelamud, neist esimesed valmivad juba eelolevaks sügiseks.

Fausto Grupp ja osaühing Villaare sõlmisid kokkuleppe ridaelamute arendamiseks Tartu hinnatud Kvissentali uuselamurajoonis. Elamute peamise sihtgrupina Villaare juhatuse liige Reiko Kallion inimesi, kes päris eramu ehitamisest huvitatud ei ole, kuid korteris ka elada ei taha. 

«Tegemist on kompaktsete, energiasäästlike ja läbimõeldud lahendusega ning ümbritsevasse keskkonda hästi sulanduvate ridaelamutega. Esimesed kodud valmivad 2017. aasta jõuludeks,» lubab Kallion.

Väärika ajalooga Kvissental on Tartu linna esimene uuselamurajoon, mille hoonestuskava on detailideni läbimõeldud ning linnavalitsuses kinnitatud ja paika pandud on ka haljastusreeglid sobivate hekitaimedeni välja. «Kvissentali hoonestuskavaga antakse kvartalitele terviklikud arhitektuursed reeglid, mis tagavad esindusliku, sõbraliku ja kvaliteetse tänavaruumi ning tervikliku arhitektuurse identiteedi,» räägib arhitekt Tiit Sild. Terviklik identiteet aitab tema hinnangul kaasa kodu- ja kogukonnatunde tekitamisele, mida võimendavad läbilahendatud maastikuarhitektuur, alleed ja sihid ning side Emajõega. 

Kvissentali elurajoon.
Kvissentali elurajoon. Foto: Fausto Grupp

Kvissentali ühendab linnaga vastloodud taristu: 2016. aastal sai valmis kaks kilomeetrit kergliiklusteid, lisaväärtust annab Tartu kaasaegseim laste- ning noortepark, Emajõe-äärsed looduslikud terviserajad, koerte jooksuplatsid, piknikualad ning paljud muud rajatised, mis eeskätt on mõeldud just tervislikke eluviise hindavatele inimestele.

«Tänu kergliiklusteele on Kvissentali elamurajoon Tartu südalinnast nüüd vaid kolme kilomeetri kaugusel ning südalinna jõudmiseks võib nüüd kasutada vägagi erinevaid sportlikke võimalusi: võib joosta, jalutada, jalgrattaga sõita või rulluisutada,» räägib Fausto Grupi juhatuse liige Sven Mihailov. «Selline piirkond on ka peresõbralik: lapsed on taas rohkem värskes õhus, kooli või tööle võib sõita jalgrataste või siis muude kergete liikumisvahenditega, kogu perega saab täiesti tasuta sportida,» kirjeldab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles