Kolm viisi, kuidas saada oma elamisse ruumi juurde

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikeses korteris tuleb ruumi kavalalt kasutada.
Väikeses korteris tuleb ruumi kavalalt kasutada. Foto: Paolo De Santis/PantherMedia/Scanpix

Nagu ikka tõestab ennast taaskord mõte «vähem on rohkem». Kõik, kes on vähegi oma maja kunagi müügiks ette valmistanud teavad, et mida vähem asju kodus on, seda suurem see paistab. Väiksemate korterite puhul kiputakse seda mõtet aga unustama.

Väiksemas majapidamises elades tekib ikka tunne, et asju on sama palju vaja kui majas ja sellepärast ongi lõpuks väiksed elamised asjadest ülekoormatud ning see omakorda teeb seal elamise ebamugavaks, kirjutas Apartment Therapy ja jagas mõned soovitused, kuidas võiks ruumi juurde saada.

  1. Tee kindlaks, mida sa päriselt vajad. Mõned mööbliesemed, mis võivad tunduda iseenesest mõistetavad, polegi tegelikult vajalikud. Uut asja ostes mõtle selle asemel, et kuhu see minna võiks, sellele, mis funktsiooni peaks mööbliese täitma. Kui sa ei suuda päris selgelt välja tuua, mis sellega peale võiks hakata, siis ilmselt sa seda ka ei vaja.
  2. Vähenda mööbli suurust. Kui sul on juba plaan selge, milliseid mööbliesemeid vajaksid, siis vaata ringi, äkki leiad midagi sarnast aga veel väiksemat. Näiteks võib kolmekohalise diivani asemel osta ka kahekohalise ja see täidab tõenäoliselt oma eesmärki sama hästi. Või siis oleks hea valida täissuuruses laua asemel laud, mille saab seina külge kinnitada ja vajadusel avada. Mõni suur asi võib väikses elamises lahe tunduda, aga ilmselt kui terve tuba oleks suuri asju täis, siis ei täidaks see enam eesmärki.
  3. Leia kavalad hoiustamiskohad. Sa oled kindlasti näinud suurepäraseid kodupilte ja mõelnud, kus nad küll oma asju hoiavad. Kuigi väikses korteris võib olla vähem asju vaja kui suures majas, siis sellegi poolest ei saa päris kõiki asju välja jätta. Seepärast ongi oluline oma kraamile ka head peidukohad leida, nagu näiteks diivani- või voodialune.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles