Lihtne nipp: kuidas saada lahti haisvast kraanikausist?

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanikaussi tueb aeg-ajalt põhjalikult puhastada.
Kraanikaussi tueb aeg-ajalt põhjalikult puhastada. Foto: Repro

Tõenäoliselt arvad, et su kraanikauss võiks olla üsna puhas, arvestades mitu korda päevas see vett ja puhastusvahendeid näeb. Tegelikult ei piisa kraanikausi puhtana hoidmiseks ainult vee torust alla laskmisest.

Apartment Therapy annab head nõu, kuidas teha äravool puhtaks ja seda ilma kemikaalideta.

Vaja läheb:

  1. Nõudepesuvahendit
  2. Tavalist äädikat
  3. Söögisoodat
  4. Meresoola
  5. Sidrunit või laimi
  6. Jääd
  7. Vana hambaharja
  8. Pehmet käsna

Igapäevaseks puhastuseks piisab ka lihtsalt vedelseebist ja nuustikust. Samuti võib kasutada klaasipuhastusvahendit, aga kindlasti tuleks hoiduda ammoniaaki, valgendajat või abrasiivi sisaldavatest puhastustarvetest, sest need võivad roostevabast terasest kraanikausi ära rikkuda.

  1. Loputa oma kraanikauss pärast igat kasutust põhjalikult ära, sest kui sul on roostevaba kraanikauss, siis toidus sisalduv sool ja hape võivad kraanikausi pinda kahjustada.
  2. Raputa pinnale söögisoodat, nühi seda kuni pastaks muutumiseni ja loputa põhjalikult.
  3. Pane äädikas leotatud paberrätikud üle kraanikausi pinna ja lase 20 minutit oodata ning viska seejärel paberid ära.
  4. Pese kraanikauss ära sooja seebise veega
  5. Sama tee segisti ja selle käepidemega. Hambahari võib aidata ligi pääseda kitsamatele kohtadele. Kui mõned plekid ära ei tule, siis on nühkimiseks hea kasutada äädikas leotatud kaltsu.
  6. Kui oled puhastamise lõpetanud, siis loputa veel kogu kraanikauss hoolikalt üle ja kuivata pehme lapiga.

Äravoolu puhtaks saamiseks on omad nipid:

  1. Raputa kraanikausi august alla pool tassi soodat ja lisa sellele klaas äädikat. Nende kahe aine segu läheb kihisema ja peab toimima paar minutit. Pärast seda kalla kraanikausi august alla keev vesi.
  2. Pane äravoolu kohale kaks jääkuubikut ja raputa nende peale soola. Pane jooksma külm vesi ja oota kuni kuubikud ära sulavad, see aitab lahti saada mustusest ja sodist.
  3. Lõika sidrun või laim väikesteks tükkideks ja lase see jooksva veega kraanikausist alla. Tsitruselised aitavad äravoolu puhtaks saada ja jätavad ka hea lõhna.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles