6 sisekujundustrendi, mis kodu väga väsitavaks muudavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Et miski on trendikas, ei tähenda alati, et see ka automaatselt mõistlik ja vajalik on. Need seitse sisekujundustrendi muudavad su kodu ärevaks kohaks, kus pole mõnus olla.

1. Liiga palju diivanipatju

Paar patja diivanil või voodil muudavad selle mõnusaks ja kutsuvaks. Terve kuhil aga näeb hea välja vaid pildil – sinu enda kodus loob see liiga kirju pildi, võtab ära oluliselt ruumi ja lõpuks vedelevad pooled padjad nagunii põrandal.

2. Kokkusobimatud lauanõud

Väga moekas värk, aga ei saaks öelda, et põhjendatult. Toidud, mida serveerid, on eeldatavasti nagunii värvilised, lisa sinna juurde erimustrilised ja -ilmelised lauanõud ning saadki kompoti, mis ainuüksi pealevaatamisel väsitab.

3. Julged värvid

Kuigi sisekujundustrend meelitab meid võõpama seinu tumesiniseks, tasuks sellest hoiduda, kui sa just tõesti seda (võid mõnd teist jõulist värvi) pööraselt ei jumalda. Liiga palju julget värvi mõjub ahistavalt.

4. Palju mustreid

Viimasel ajal julgustatakse inimesi üha enam kasutama korraga lillelisi, ruudulisi ja triibulisi mustreid ning katma üha enam seinu mustrilise tapeediga. See muudab interjööri teatud piirini kindlasti rõõmsameelseks, kuid liialdamisel lihtsalt hullumeelseks. Pea piiri!

5. Ülekoormatud raamaturiiulid

Sisustusblogidest võib näha, kuidas raamaturiiulil ilutsevad kõrvuti lugemisvaraga vaasid ja nipsasjakesed, nii et üldpilt saab väga kirju ja raamatutele ei jää enam ruumigi. Püüa raamaturiiulid ikka raamatutele jätta ja muudele asjadele mujal koht leida.

6. Palju ebamugavaid istumiskohti

Kui oled oma koju diivanid, tugitoolid ja toolid soetanud pelgalt välimuse põhjal, istumismugavusele tähelepanu pööramata, ei saa sa sellises ruumis päriselt õnnelik olla. Vaheta vähemasti diivan ja kirjutuslaua tool uue vastu välja, et kusagil ka päriselt hea istuda oleks.

Allikas: HouseBeautiful

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles